Vesti iz fudbala

Berlinci i dalje očima ne veruju: Union nanizao 12 uzastopnih poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 13:07
Berlinci i dalje očima ne veruju: Union nanizao 12 uzastopnih poraza Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Sezona iz bajke, istorijski plasman u Ligu šampiona, pa najcrnji niz poraza i situacija iz koje Union Berlin nikako da pronađe izlaz. Čak 12 uzastopnih poraza je doživeo tim Ursa Fišera, osam u Bundesligi, tri u Ligi šampiona i eliminacija u Kupu Nemačke od Štutgarta!

Berlinci su prošle sezone bili hit Bundeslige, u jednom momentu su bili i lideri, da bi novu sezonu najavili veoma ambiciozno, sa pojačanjima za koje su izdvojili 32 miliona evra. Stigli su Robin Gosens iz Intera, Kevin Foland iz Monaka, Leonardo Bonući, legendarni kapiten Juventusa, doašo je Diogo Leite iz Portoa, pozajmili su Brendona Aronsona (lids) i Davida Detra Fofanu (Čelsi).

Startovali su ubedljivim pobedama protiv Majnca i Darmštata (po 4:1), a onda je došao 3. septembar, poraz od Lajpciga (0:3) i serija neuspeha bez kraja. Postigli su samo pet golova i to na tri meča (Volfsburg 1:2, Braga 2:3, Dortmund 2:4), od 7. oktobra za njih je lopta u mreži rivala "misaona imenica"!

Od šestorice napadača samo je Berens bio strelac u Bundesligi, Šerlado Beker je bio strelac dva pogotka protiv Brage, upisao se u istoriju kao prvi strelac ove ekipe u Ligi šampiona. I mnogi smatraju da je posle tog poraza, kada je Braga u drugom delu napravila preokret i posle 0:2, pobedila 3:2 golom Kastra bio i presudan da se trener Urs Fišer pogubi konce. Posvađao se i sa Bonućijem, još neki igrači su nezadovoljni.

Međutim, navijači Union Berlina su na meču protiv Ajntrahta (0:3) dali podršku treneru i jasno rekli da misle da "Fišer nije problem i da treba da ostane". Međutim, uprava i ne misli tako, Union gostuje u sredu Napoliju i ako se ništa ne promeni verovatno će 13. poraz biti i koban po Fišera.