Vesti iz fudbala

Hoću da budem trener i zato sam došao u Bundesligu: Bonući otkrio razloge prelaska u Union Berlin

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2023 10:43
Hoću da budem trener i zato sam došao u Bundesligu: Bonući otkrio razloge prelaska u Union Berlin Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Razlog zbog kojeg je Leonardo Bonući odlučio da karijeru nastavi u Union Berlinu je taj što će u ovo biti poslednja sezona u profesionalnoj karijeri i da će se posle toga posvetiti trenerskom pozivu.

Iskusni defanzivac je otkrio da mu je zbog budućih životnih planova važno da oseti kako funkcionišu stvari u još nekom takmičenju osim Serije A.

"Kada sam odlazio iz Juventusa imao sam dve opcije - prelazak u Lacio ili Union Berlin. Obe sam dobro razmotrio i odlučio da odem u Bundesligu. Gledao sam mečeve nemačkog kluba, osetio mnogo dobru energiju sa tribina i u razgvoru sa trenerom sam prelomio. Ovo će verovatno biti moja poslednja sezona u karijeri i želeo sam da osetim nešto novo", rekao je Bonući.

Italijanski veteran koji se nije baš u najboljim odnosima rastao sa čelnicima Juventusa, smatra da će mu boravak u nemačkoj doprineti da shvati šta mu je potrebno za trenersku karijeru. 

"Igrao sam gotovo 20 godina u Italiji i mislim da je mnogo važno bilo da osetim kako funkcioniše fudbal u nekoj drugoj zemlji i ligi, jer to može da mi pomogne u trenerskoj karijeri. Dolazak u Nemačku će mi otvoriti vidike, kako u trenerskom tako i u životnom smislu", poručio je Bonući.