Serija A

Leonardo Bonući prelomio: Dolazi u Union Berlin na godinu dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 14:40
Leonardo Bonući prelomio: Dolazi u Union Berlin na godinu dana AP Photo/Antonio Calanni

Leonardo Bonući stiže večeras u Berlin gde će sutra obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor sa Union Berlinom. Legendarni štoper Juventusa i 121 put reprezentativac Italije, po saznanju da Alegri ne računa na njega, dugo se lomio i na kraju prihvatio ponudu nemačkog kluba koji igra Ligu šampiona.

Iako mu je 36 godina, Bonući je tražio od Berlinaca ugovor na godinu plus godinu, a na kraju je prihvatio predlog da to bude samo 365 dana. Nema sumnje da će iskustvo i kvalitet dugogodišnjeg kapitena Juventusa umnogome pomoći saigračima na evropskoj sceni. Berlinci žele dobro da se predstave u eliti, pojačali su se Gosensom i Volandom.

 

 

Trener Urs Fišer nije imao dilemu da li Bonući može da bude u prepoznatljivoj formi, jer Doekiju, Jekelu, Knoheu i Hajncu treba mentor, neko ko će ih učiniti boljim ngo što jesu.

Postoji tu i druga dimenzija njegovog odlaska jer klubovi u Bundesligi igraju, otvoren, napadački fudbal, pa postoji opasnost da Bonući i ne izgleda najbolje kada se nađe na "čistini" sa brzim napadačima.