UEFA Liga šampiona

Potencijalni rival Zvezde u Ligi šampiona se ozbiljno pojačava: Gosens i Voland potpisali za Union Berlin

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2023 08:40
Potencijalni rival Zvezde u Ligi šampiona se ozbiljno pojačava: Gosens i Voland potpisali za Union Berlin Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Union Berlin, koji se nalazi u četvrtom šeširu žreba za Ligu šampiona, tokom jučerašnjeg dana doveo je Robina Gosensa, nakon čega je u ekipu stigao i Kevin Voland.

Dvadesetdevetogodišnji Gosens nije uspeo da se izbori za minutažu u Interu, te je njegov odlazak sa "Đuzepe Meace" ovog leta bio skoro izvesan. Nemački reprezentativac je u redove Uniona stigao uz obeštećenje od 13 miliona evra (plus dva kroz bonuse), čime je postao najskuplji transfer u istoriji kluba.

Kevin Voland je završio svoju epizodu u Monaku, uprkos tome što je tokom sezone za nama bio jedan od najvažnijih igrača, "kneževi" su verovatno zbog njegovih godina (31) odlučili da ga prodaju. Visina obeštećenja je iznosila svega četiri miliona, a nema sumnje da će tim Ursa Fišera sa njim značajno dobiti na iskustvu.

Podsetimo, žreb za Ligu šampiona zakazan je za 31. avgust. Srpski predstavnik, Crvena zvezda, nalazi se u trećem, a Union Berlin u četvrtom šeširu.