Serija A

Aurelio De Laurentis krivi sebe: Spaleti je trebalo da ostane, nadao sam se da ćemo osvojiti Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

07.02.2024 23:58
Predsednik Napolija, Aurelio De Laurentis i Lućijano Spaleti Guliver/Antonio Balasco
Predsednik Napolija, Aurelio De Laurentis i Lućijano Spaleti

Predsednik Napolija, Aurelio De Laurentis je izjavio kako krivi sebe što je Lućijano Spaleti napustio klub i otkrio je kako je očekivao da će Napoli osvojiti Ligu šampiona prošle sezone. 

De Laurentis je održao dugaču konferenciju za medije u sredu ujutru i probao da objasni šta se konkretno dogodilo te je trener koji je osvojio titulu odlučio da napusti stadion "Dijego Armando Maradona". 

Napoli je osvojio prvi Skudeto nakon 33 godine, ali trenutno zauzima tek sedmo mesto u Seriji A sa četiri boda manje od Atalante. Klub sa juga Italije se razišao sa Spaletijem a na njegovo mesto je stigao Rudi Garsija. Ipak, Francuz se u Napulju zadržao samo do novembra, a na njegovo mesto je stigao Valter Macari.

 

 

Prvi čovek kluba oseća krivicu i smatra da je bila greška što je pustio Spaletija da ode i što nije iskoristo kaluzulu po kojoj bi italijanski trener mogao da ostane u klubu do 2025. godine.

"Preuzimam odgovornost i krivim sebe jer je Spaleti morao da ostane. Možda je on smatrao da je dao sve ekipi, ali ja nisam u njegovoj glavi. Mislim da je možda čak razmišljao o sastanku sa nacionalnim timom, ali to ne mogu da  dokažem. Spaleti je rekao kako je umoran i želi da ide, ali to je kontradiktorno jer je preuzeo reprezentaciju", rekao je predsednik aktuelnog šampiona Italije.

De Laurentis je takođe otkrio da je razgovarao sa nekoliko kandidata pre nego što je dao posao Rudiju Garsiji.

"Tijago Mota je bio među kandidatima, imali smo sastanak od šest sati u Rimu gde mi je rekao da želi da trenira klub van Italije, čije ime ne mogu da vam otkrijem. Takođe sam razgovarao sa Luisom Enrikeom, ali je on izabrao Pari Sen Žermen", objasnio je predesnik Napolija.

Italijan je na kraju dodao i kako je verovao da klub može da osvoji Ligu šampiona u prethodnoj sezoni. 

"Bio sam razočaran nakon eliminacije u Ligi šampiona jer sam očekivao da ćemo osvojiti. Inter je stigao do finala, a osvojili su 20 bodova manje od nas u Ligi, kako onda mi nismo isto to da uradimo? Super je što smo osvojili titulu, ali Liga šampiona je nešto drugo...", rekao je De Laurentis.

Iako Napoli beleži nešto slabije rezultate u ovoj sezoni, i dalje mogu da obezbede učešće u Ligi šampiona naredne godine. Atalanta koja zauzima četvrto mesto je udaljena svega četiri boda. Osim Serije A, Macarijevom timu ostaje i učešće u Ligi šampiona gde će u osmini finala odmeriti snage sa Barselonom.

 

Standings provided by Sofascore