UEFA Liga konferencije

Matić posle Olimpijakosa: Primili smo dva jeftina gola, siguran sam da možemo bolje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2023 09:14
Matić posle Olimpijakosa: Primili smo dva jeftina gola, siguran sam da možemo bolje MN Press

Fudbaleri Čukaričkog su u četvrtak uveče doživeli poraz u Pireju od Olimpijakosa (1:3) u okviru kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Šef stručnog štaba "brđana", Igor Matić, nije bio zadovoljan partijom svog tima, za koji smatra da je sposoban za mnogo više:

"Čega smo se stvarno pribojavali i ponavljali prvih 15-20 minuta da moramo da izdržimo ovaj pritisak, navijače, mi smo tu negde poklekli. Primili smo dva jeftina gola, prvo poluvreme nije bilo dobro. U drugom poluvremenu smo morali nešto da menjamo.  Formaciju smo promenili iz 3-5-2 u 4-2-3-1, izmene su donele dosta dobrih stvari, živosti,energije...Drugim poluvremenom sam zadovoljan i to je model kako Čukarički mora da izgleda u narednom periodu. siguran sam da ovaj Čukarički može mnogo više i mnogo bolje. Ja sam neko ko je došao pre 6-7 danaa, nemam čarobni štapić, potrebno mi je vreme", istakao je Matić, pa dodao:

"Znajući kvalitet igrača Olimpijakosa, probali smo da zatvorimo utakmicu i da ih ugrozismo kroz kontre. Generalno, mi smo formacijski dobro stajali, ali njihove nadolazeće igrače nismo dobro čuvali. Pričam o njihovim napadačima i bočnim igračima koji popunjavaju prostor. Potrebno je vreme. Jeftino smo primili dva gola, igrači su ušli sa strahom, što mogu i da razumem. Sigurno će oni individualno da rastu i mi kao ekipa kroz ovakve utakmice. Imamo jedan aktivan rezultat, model je drugo poluvreme i još bolje i jače ako želimo da dođemo do aktivnog rezultata".

Čukarički je već nakon prvih 45 minuta imao tri gola zaostatka, a onda je na poluvremenu Matić održao govor u svlačionici nakon čega je ekipa izgledala za nijansu bolje:

"Momci, gore od ovoga ne može! Znam kakvi su igrači, znam njihov kvalitet, spremali smo utakmicu četiri dana. Uvukao se strah, rekao sam im da nema razloga za tako nešto. Moramo da uživamo u ovom ambijentu, da popravimo utisak iz prvog poluvremena i mi smo to pokazali, ali sam siguran da ima prostora za bolje i više".

Za kraj, pozvao je navijače da dođu na revanš duel u Leskovcu i podrže beogradski tim:

"Da dođu, da navijaju i da nas bodre. Sigurno ćemo se pokazati u boljem svetlu nego danas", podvukao je Matić.

Podsetimo, utakmica na stadionu u Dubočici zakazana je za idući četvrtak. Ukoliko Čukarički ne uspe da nadoknadi zaostatak, igraće u grupnoj fazi Lige konferencija.