Superliga Srbije

Čukarički "ispratio" Igora Matića i ubrzao potragu za novim trenerom: Očekivani epilog dešavanja na Banovom brdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 12:03
Igor Matić, smenjeni trener Čukaričkog MN Press
Igor Matić, smenjeni trener Čukaričkog

Odavno se šuškalo da je Igor Matić praktično bivši trener Čukaričkog, čak je u jednom trenutku u finišu jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige Srbije bila dogovorena konferencija za medije sa jedinom tačkom dnevnog reda - promocija novog šefa stručnog štaba, ali se posao sa njegovim naslednikom izjalovio, pa je "tek" danas zvanično stavljena tačka na ovu vrstu Matićevog angažovanja na Banovom brdu. 

Bivši direktor Omladinske škole jednog od retkih privatnih klubova u zemlji istrošio je sve kredite uprave, na početku svoje nove karijere, jer su rezultati poslednjih meseci bili ispod očekivanja, pa je izlaz nađen u sporazumnom raskidu ugovora. 

"Klub se zahvaljuje Igoru Matiću na svemu što je učinio za svoj Čukarički i želi mu mnogo sreće u nastavku trenerske karijere", saopšteno je od strane FK Čukarički. 

Matić je na klupu Čukaričkog seo 15. avgusta i od tada je u 16 prvenstvenih mečeva ostvario šest pobeda, četiri remija i šest poraza. U evropskim takmičenjima "brđani" su najpre uz dva poraza eliminisani od Olimpijakosa u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Posle toga, u grupnoj fazi Lige konferencije, u jakoj konkurenciji Ferencvaroša, Fiorentine i Genka, zauzeli su poslednje mesto, a da u tih šest utakmica nisu uzeli nijedan bod. U Kupu Srbije ostvaren je plasman u četvrtfinale. 

U međuvremenu je intezivirana potraga za njegovim naslednikom, pa bi narednih dana trebalo da padne konačna odluka o tome kome će u ruke biti predata četvrtoplasirana ekipa SLS. 

 

Standings provided by Sofascore