UEFA Liga konferencije

Liga konferencija na TV Arena sport: Čukarički u Belgiji juri prvi bod u Evropi, ali bez trenera Matića na klupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 10:56
Liga konferencija na TV Arena sport: Čukarički u Belgiji juri prvi bod u Evropi, ali bez trenera Matića na klupi MN Press

Fudbaleri Čukaričkog su odavno izgubili sve šanse da obezbede prolaz u nastavak takmičenja Lige konferencija, ali zato ove večeri u Genku imaju priliku da osvoje istorijske prve bodove u grupnoj fazu nekog evropskog takmičenja.

Nisu u tome igrači trenera Igora Matića uspeli u prethodnih pet kola, mada su nekoliko puta bili blizu, pa im ostaje još jedan pokušaj protiv belgijskog tima koji će biti silno motivisan.

Taj posao će timu sa Banovog brda biti otežan i zbog toga što na klupi neće smeti da sedi prvi terner Igor Matić, kojeg će menjati Goran Stanić.

"Nova utakmica i izazov za nas, protiv kvalitetne ekipe Genka. Znamo da su pobedili u poslednjoj prvenstvenoj utakmici. Pun respekt prema njima, favoriti su u ovom meču. Sa druge strane igramo i mi dobro, imamo samopouzdanje, što je dobro. Izvukli smo pouke iz prethodnih mečeva. Ovo jeste poslednja utakmica u Evropi, ali mislim da smo u one dve u Leskovcu bili dobro, izostao je samo rezultat, poručio je putem zvančnog klupskog sajta trener Igor Matić i dodao:

"Biće mi svakako neobično što neću biti na klupi, ali pravila su takva da tokom utakmice nema komunikacije sa stručnim štabom, a imam poverenja u moje saradnike. Utakmicu smo spremili dva dana. Verujem da će biti kao da sam dole. Možda sam i ja burno reagovao u Leskovcu. Ne bi trebalo da bude nekih nepoznanica, jer smo se sve dogovorili. U svakom slučaju imaćemo zajednički sastanak, pre meča."

Meč u Belgiji počinje u 18.45 časova uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium, dok se u drugom meču grupe F u isto vreme sastaju Ferencvaroš i Fiorentina (TV Arena 2 Premium).

Liga konferencija, 6. kolo

grupa A

Lil – Klaskiv 21.00 (TV  Arena sport 5)
Slovan – Olimpija 21.00 (TV Arena sport 6)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa B

Makabi – Gent 21.00
Zorja – Brejdablik 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa D

Klub Briž – Bodo Glimt 21.00
Lugano – Bešiktaš 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa E

Legija – AZ Alkmar 18.45 (TV Arena sport 6)
Zrinjski – Aston vila 18.45 (TV Arena sport 5)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa F

Ferencvaroš – Fiorentina 18.45 (TV Arena 2 Premium)
Genk – Čukarički 18.45 (TV Area 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa G

Aberdin – Ajntraht 18.45
PAOK – Helsinki 18.45

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa H

Fenerbahče – Sparta 18.45 (TV Arena sport 3)
Ludogorec – Nordsjeland 18.45 

 

Standings provided by Sofascore