UEFA Liga konferencije

Duljaj posle uspeha Partizana: Igrači su "pocepali" teren, neki nisu verovali, ali smo uspeli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 00:22
Duljaj posle uspeha Partizana: Igrači su "pocepali" teren, neki nisu verovali, ali smo uspeli MN Press

Puna tri sata trajala je bitka Partizana sa Sabahom, samim sobom, ali na kraju se dogodio hepinend. Saldanja i Natho su dostigli prednost Azerbejdžanaca posle 90 minuta (2:0), u produžecima su crno-beli ostali bez kristijana Belića (isključen), a na kraju penal serije Aleksandar Jovanović je iznikao u heroja, dva puta odbranivši udarac Alaskarova - penalima 5:4.

Trener Igor Duljaj je obećao bitku, sve su igrači ispunili na terenu, a navijači, njih 15.000 davalo je potrebnu podršku. Posle meča, Duljaj je bio na ivici suza, potpuno emotivno iscrpljen.

"Jeste slađe ovako, možda. Ponoviću, bez fantastične podrške sa tribina ne bismo mogli da ostvarimo ovo. Igrači su "pocepali" teren. Imali su podršku i verovao sam da ćemo proći. Dobar rad niko ne može da pobedi. i Pravda i nepravda ne mogu da ga pobede. Ovo je zasluga igrača, neki nisu verovali da mi ovo možemo, ali jesu oni nepoznati koji su davali podršku. Partizan je srpski klub, nama je važno da svi klubovi dobro prođu. Interes srpskog fudbala je da osvajamo bodove", govorio je u dahu Duljaj.

Crveni karton Belića je minus pred duel sa Nordsjelandom.

"Faliće nam Belić. Imamo problem jer nam nedostaje par igrača. Da li me neko čuje ili ne, ne znam. Trebaju mi igrači da promene ritam utakmice. Naš rival je bio svež, ali veliki naklon igračima, nepoznatim ljudima, novinarima koji su bili uz nas, a najveći našim navijačima. Gordane Petriću, ovo je vaša pobeda".

Penali su bili vrhunac drame.

"U Šahtjoru nisam imao sreće u penalima. Pred odlučujući penal sedeo sam mirno, čekao i gledao kako će publika da odreaguje. Neki su predlagali da se promeni golman, ali to nisam dozvolio. Nema euforije. Evo da čestitam junaku", rekao je Duljaj i ostavio mikrofon golmanu crno-belih.

Aleksandar Jovanović je dva puta morao da uvodi crno-bele u plej-of.

"Znao sam da će mi šutirati u desnu stranu. Kod prvog udarca je zastao, pa promenio. U drugom sam znao, pritisak je bio na njemu veliki. Kao što sam rekao i posle duela u Bakuu, možemo da stignemo prednost od 2:0 na našem stadionu. Uživao sam na ovom meču. U Partizanu je svaka utakmica novo dokazivanje. Iskusan sam i neće me ovo poneti", rekao je Jovanović.