UEFA Liga konferencije

"El Grande" Jovanović junak penal serije, Partizan protiv Nordsjelanda u plej-ofu Lige koinferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2023 23:58
"El Grande" Jovanović junak penal serije, Partizan protiv Nordsjelanda u plej-ofu Lige koinferencije MN Press

Partizan je u plej-ofu Lige konferencije! Crno-beli su u 90 minuta uspeli golovima Saldanje i Natha da izjednače skor iz Azerbejdžana 2:0 (1:0), a zatim da posle produžetaka i penala zakažu dvomeč u plej-ofu sa danskim Nordsjelandom (24 Danska, 31. avgust Beograd). Izdržali su crno-beli sedam minuta i bez isključenog Kristijana Belića, a na vrhuncu drame imali su više koncentracije od rivala i slavili 5:4! Golman Aleksandar Jovanović bio je heroj penal serije, odbranio je Alaskarovu dva puta udarac. Pročitao ga je i crno-beli su hepiendom završili dramu.

Penal serija u Humskoj: Pavlović 1:0, Isajev 1:1, Nikolić 2:1, Ape 2:2, Kalulu 3:2, Nurijev 3:3, Antić 4:3, Kristijan 4:4, Baždar 5:4, Alaskarov 5:4 - Jovanović brani. Paratizan je u plej-ofu Lige konferencije.

Obećali su crno-beli i trener Igor Duljaj da se neće ponoviti Baku. Pred skoro 15.000 navijača, crno-beli su sem smušenog početka, počeo da konotliše igru, bio je agresivan, koncentrisan i napadao je kako i dolikuje klubu svetle tradicije. Kanute je poslao loptu "na prečku", što je bio uvod u dobre napade po krilima i kroz sredinu koji nisu imali naročitog efekta sve do 30. minuta. Kvinski Menig je dobio dobar pas, šutirao iskosa. Golman Imanov je odbranio nogom, naleteo je Mateus Saldanja i iz drugog puta spoveo je loptu u mrežu! 

Prepolovili su crno-beli prednost rivala na vreme, a do kraja prvog dela prava je šteta što udarac mladog Ilića glavom posle kornera i "kumstvu" golmana Imanova, nije završio u mreži. Sabah je bio nadigran, tranzicija odsečena zahvaluljujući Kristijanu Beliću i Kanuteu, dok je odbrana "visila" samo u dva maha iz prekida.

Znali su crno-beli da im brzi gol u nastavku donosi ne samo egal situaciju, već daje šansu da nadomeste manjak u 90 minuta. Iako je Sabah dobro ušao u drugi deo meča, koristio svaki kontakt za faul, greška golmana Imanova koštala ih je primljenog gola. Kanute je izbacio u prazan prostor Saldanju koji je bio oboren na 17 metara iskosa sa desne strane. Uvideo je Natho da je Imanov pogrešno postavio živi zid, gađao je prvu stativu i pogodio za 2:0 u 57. minutu!

Partizan je imao pola sata da "ubije" meč, ali ne i snage za to. Mihailo Ilić nije imao sreće večeras jer je njegov četvrti udarac završio na prečki u 70. minutu. Sabah je igrao mnogo bolje u drugom delu, ali nedovoljno dobro da ugrozi nezasposlenog Jovanovića. Meč je je posle osam minuta nadoknade ušao u produžetke.

U njima, sem borbe nije viđeno ništa, sem dve odbrane golmana Jovanovića i crveni karton Kristijana Belića zbog dva žuta kartona u 115. minutu.

Partizan - Sabah 2:0 (1:0)

Stadion: Partizana.
Sudija: Bartoš Frankovski (Poljska).
Strelci: Saldanja u 30, Natho u 57. minutu. Crveni karton: Belić (Partizan) u 115. minutu.
Penal serija: Pavlović 1:0, Isajev 1:1, Nikolić 2:1, Ape 2:2, Kalulu 3:2, Nurijev 3:3, Antić 4:3, Kristijan 4:4, Baždar 5:4, Alaskarov 5:4 - Jovanović brani. Paratizan je u plej-ofu Lige konferencije.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Belić, Kanute (od 64. Šćekić) - Severina (od 82. Nikolić), Natho (od 82. Baždar), Menig (od 72. Kalulu) - Saldanja.

SABAH: Imanov - Sejdijev, Hajhudi, Čakla (od 74. Irazabal), Letić (od 102. Alekperov) - Kristijan, Isajev, Til (od 78. C. Nurijev) - Margarita (od 63. Alasgarov), A. Nurlijev (od 78. Mutalimov) - Volkov (od 74. Apeh).

Prvi meč: 0:2.