Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Partizan želi da mu Čukarički bude 14. recka u nizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.11.2023 11:48
Mozzart bet Superliga na Areni: Partizan želi da mu Čukarički bude 14. recka u nizu MN Press

Od 6. avgusta traje Partizanova serija pobeda u Srbiji: 12 u Mozzart bet Superligi i jedna u Kupu Srbije! Crno-beli u derbiju 15. kola Mozzart bet Superlige (19.00, TV Arena 1 Premium) dočekuje Čukarički i želi na pauzu da ode sa 14. reckom u nizu i sa šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. Golman Partizana nije vadio loptu iz mreže 689 minuta u šest mečeva lige i jednom u kupu.

Čukarički stiže u Humsku sa težnjom da možda prekine neugodnu seriju od čak osam mečeva bez pobede (ne računajući prolazak na penale u Kupu Srbije). Nisu osetili slast pobede od 30. septembra kada su slavili u Subotici 3:0, osvojili su samo dva boda u ligi u tom periodu i trenutno su deveti sa svega 17 poena!

"Partizan u poslednje vreme igra veoma dobar fudbal. Imaju 12 uzastopnih pobeda u Super ligi i to je za svako poštovanje. Dobro su vođeni, individualno i timski su na visokom nivou i svesni smo da nas očekuje veoma zahtevna utakmica. I naravno, jasno nam je da je u ovom trenutku Partizan po svemu favorit u predstojećem meču. Videćemo u kakvom su stanju igrači, na osnovu toga ćemo praviti i tim, uz želju da ostvarimo dobar rezultat u Humskoj. Dobra stvar je da su Adžić i Tomović imali ceo trening, Subotić se vraća posle pauze u Evropi. Drago mi je što se posle osam meseci pauze zbog povrede na teren vraća i Vukašin Jovanović. Pokazali smo u Leskovcu da imamo kvalitete, sada će biti najbitnije da uđemo u meč u Humskoj onako kako možemo. Potom će biti malo vremena da se oporavimo, ali već 22. novembra igramo protiv Napretka u Kruševcu zaostali meč", istakao je trener Brđana Igor Matić.

Partizan je kroz pobede stabilizovao i formu i sastav i igra veoma konkretno, lako postiže golovbe što mu daje nadu da će nastaviti pobednosnu seriju.

"Ovo je, po meni, jedna od najvažnijih utakmica, iz jednog prostog razloga - posle te utakmice sledi pauza. I ono što je veoma važno je da moji igrači moraju da razmišljaju samo o toj utakmici, ne o onome šta će biti posle toga. Čukarički je imao tešku utakmicu protiv Fjorentine. Međutim, kao što smo videli u medijima, ima jedan broj igrača koji iz nekog razloga nisu igrali tu utakmicu, tako da očekujem sasvim drugačiji tim u odnosu na evropsku utakmicu. To je tim koji predstavlja srpski fudbal u Evropi, tako da imaju maksimalno poštovanje što se tiče mene i mojih igrača. To što su imali neke negativne rezultate, to samo dodatno može da nas natera da budemo još oprezniji. Igramo na našem stadionu. I ovog puta ću pozvati navijače da ih bude što više na istoku i zapadu, a siguran sam da ćemo jednog dana biti još jači kada jug bude pun. Aca Jovanović ima temperaturu, Stevanović je kažnjen sa jednom utakmicom neigranja, i mladi golman Radulaški koji je bio sa omladincima takođe ima temperaturu i to mi je najveći problem, ko će uopšte da brani", istakao je trener Igor Duljaj.

TSC od 19.30 časova (TV Arena 2 Premium) dočekuje Vojvodinu u pokrajinskom derbiju. Poraz u Frajburgu nije ugodan, ali TSC želi da "plodi" pobedu nad Čukaričkim u prošlom kolu.

"Vojvodina je klub sa ozbiljnim ambicijama i pobeda protiv nas im je važna. Iako smo napravili veliku bodovnu razliku činjenica je da smo tek pri kraju prvog dela prvenstva i da nema opuštanja. Sjajnu su vođeni od strane Ranka Popovića. Ozbiljan su tim i uz Čukarički, Voždovac i Novi Pazar najveći su nam konkurenti za mesto u Evropi sledeće godine. U narednim utakmicama će se videti kako ćemo se adaptirati i podneti pet primljenih golova. Nadam se da ćemo uspeti da izvučemo dodatni impuls i da dobro odgovorimo na predstojeći važan vojvođanski derbi. Koliko god bilo teško posle ovakvog poraza, upravo sada pozivam  navijače i sve koji vole klub da dođu i podrže igrače. Potrebno je da u ovom trenutku dobiju dodatni motiv da budu na najvišem mogućem nivou. Svakako ćemo pokušati da se nametnemo i da idemo na pobedu. Jasno nam je da  protivnik želi poziciju na kojoj smo mi sada, ali merićemo se i takmičiti pa će se videti ko je bolji", istakao je Žarko Lazetić, trener TSC-a.

Mozzart Bet Superliga, 15. kolo

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)
/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)
/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)
/Romanić 16 - Ivanić 61, Mijatović 76/

IMT - Mladost 0:1 (0:1)
/Sremčević 22/

Nedelja

Javor - Spartak 16.30 (TV Arena sport 6)

Partizan - Čukarički 19.00 (TV Arena 1 Premium)

TSC - Vojvodina 19.30 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by Sofascore