Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: "Evropljani" na Banovom Brdu traže izlazak iz rezultatske krize

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 11:00
Mozzart bet Superliga na Areni: "Evropljani" na Banovom Brdu traže izlazak iz rezultatske krize MN Press

Čukarički i TSC vode bitke na tri fronta ove jeseni na šta nisu baš navikli, a taj ritam im je poprilično pokvariju učinak u Mozzart bet Superligi. Zato i Čukarički i TSC danas na Banovom Brdu (15.30, TV Arena sport 5) u derbi 14. kola ulaze sa jedinim ciljem - da pobede i prekinu neugodne serije.

Vicešampion TSC nije pobedio u poslednjih pet mečeva za bodove u Srbiji (četiri remija), igraju dobro, ali ni na jednom meču od trijumfa nad Železničarom 6:3 nisu postigli više od gola! I Čuksrički je u seriji od tri meča bez pobede, nisu dobili Voždovac i Vojvodinu na svom stadionu, nisu se dobro proveli ni u Firenci protiv Fiorentine.

"Očekujem dobar, evropski meč, da moji igrači budu hrabri u preuzimanju odluka. Glavna karakteristika rivala je da su timski dobri, kao i da su fenomenalno vođeni od strane Žarka Lazetića, koji ima kontinuitet u radu. Ovo mu je treća sezona, dovodio je igrače shodno svom modelu igre. Ima jasne mehanizme u igri, u obe faze, i defanzivno i ofanzivno. Ulogu favorita u ovom meču prepuštam njima. Ekipa su za pun respekt, ali i mi imamo svoje kvalitete, nade, želje i ambicije. Očekujem da odigramo dobar i kvalitetan meč, da popravimo neke stvari koje nisu bile dobre u prethodnom periodu. Dosta smo radili na završnici, protiv kvalitetnih rivala nećemo imati toliki broj šansi, moraćemo da imamo mnogo bolju realizaciju. Moći ću da računam i na Vukašina Jovanovića, pitanje je u kojem obimu, ali nam on mnogo znači u svakom pogledu. Dobar rezultat bi nam mnogo značio za mečeve koje dolaze i za nastavak sezone. Obema ekipama trijumf bi značio više od obična tri boda. Ali, ne smemo da imamo bilo kakav strah i teret pred ovaj susret. Verujem u svoj tim, znam da možemo da odigramo dobru utakmicu", istakao je pred meč Igor Matić, trener Čukaričkog.

Trener TSC-a Žarko Lazetić se nada da bi posle boda osvojenog protiv Crvene zvezde u sredu, mogao iz Beograda da se vrati i sa pobedom.

"Spremamo se za duel dva tima koja su  prošlu sezonu završila na drugoj i trećoj poziciji  sa istim brojem bodova, tako da nema sumnje da će fudbal biti na vrhunskom nivou. Sa njihovim pobedničkim mentalitetom neće biti lako, ali radujem se što imamo i ovu priliku da se takmičimo sa ekipom koja već godinama igra odlično i plasira se na evropska takmičenja. Čukarički je mojoj ekipi reper za ono što želimo da postignemo. Imaju dugogodišnji kontinuitet dobrih rezultata i plasmana u Evropu, što je za poštovanje, a i nama je to cilj. Ove sezone su promenili trenera, došao je Matić koga poštujem, pogotovo jer mu je ovo prvi posao i hrabro se uhvatio u koštac sa izazovom. Čukarički je na Banovom brdu uvek favorit i bez obzira što imamo dobar učinak protiv njih, nije nam svejedno. Uspelo im je i Zvezdu da pobede, a siguran sam da će i protiv nas biti posvećeni, jer je ova utakmica i njima bitna", istakao je Lazetić.

Mozzart Bet Superliga, 14. kolo

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)
/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga 90pen - Tomašević 70/

Nedelja

Vojvodina - Železničar 15:00 (AS 10)
Čukarički - TSC 15:30 (AS 5)
Voždovac - Radnički Niš 19:30 (AS 1)

Ponedeljak

Novi Pazar - Partizan 15:00 (A1P)
Spartak - Radnički 1923 17:00 (A1P)
Napredak - IMT 18:30 (AS2)
Mladost - Javor 19:00 (A1P)

Standings provided by Sofascore