Superliga Srbije

Vukašin Jovanović pojačao Čukarički za Evropu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 11:28
Vukašin Jovanović pojačao Čukarički za Evropu FK Čukarički

Čukarički i Vukašin Jovanović "koketirali" su mesec dana i na kraju su uspeli da uplove u "vezu" jer je nekadašnji zlatni "orlić" sa Novog Zelanda potpisao ugovor sa Brđanima i postao izuzetno vredno pojačanje za Evropu.

Zbog povrede ligamenata, Jovanović je prskočio prolećni deo sezone na Kipru a zatim je i napustio Apolon na kraju sezone jer mu je istekao ugovor. Bilo je nekih glasina da bi mogao da se vrati u matičnu Crvenu zvezdu, ali se to nije dogodilo. Čukarički je bio uporan i uspeo je da dobije jednog velikog ratnika u poslednjoj liniji. Mladi štoperi Uroš Drezgić i Bojan Kovačević, imaće od Jovanovića i Nemanje Ćalasana da nauče mnogo toga. 

Vule Jovanović je posle osvajanje titule svetskog prvaka na Novom Zelandu 2015. godine, dobio šansu u prvom timu Crvene zvezde kod Nenada Lalatovića, pa Miodraga Božovića. Brzo je prodat Zenitu iz Sankt Peterburga za više od 1,5 miliona evra, zatim ga je put vodio u Bordo, Eibar i Apolon iz Limasola.

Čukarički je zadržao glavne uzdanice tima, pojačao je konkurenciju na golu Nenadom Filipovićem i Filipom Samurovićem, doveo je Nemanju Ćalasana (Šaveš), napadača Ze Roberta (Arauka) vratio je iz Novog Pazara Bojicu Nikčevića i Mitra Ergelaša, obnovio je ugovore sa još nekim igračima (Subotić, Belić, Luka Stojanović, Stevanović, Tošić) i očekuje se da ekipa bude jača nego prošle sezone.