UEFA Liga konferencije

Partizan je po svemu favorit, prvi meč sudi Gruzijac Kruašvili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 12:43
Partizan je po svemu favorit, prvi meč sudi Gruzijac Kruašvili TV Arena sport/ Screenshot

Fudbaleri Partizan po četvrti put će u istoriji igrati protiv azerbejdžanskih klubova. Dva puta im je rival bio Nefči, jednom Inter Baku, a narednog četvrtka (10. avgust) u Azerbejdžanu i sedam dana kasnije u Beogradu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije čeka ih vicešampion ove zemlje Sabah.

Dva puta su izabranici Murada Musajeva pobedili letonski RFS iz Rige (2:0, 2:1). Pred duel sa crno-belima, trener Azerbejdžanaca nema dilemu.

"Iskreno rečeno, Partizan je favorit u našem duelu, kako god da pogledate, da li kroz transfere koje pravi, kroz vrednost igrača ili gledajući istoriju klubova. Partizan je, istorijski gledano, predvodnik srpskog fudbala", rekao je Musajev.

 

 

Sabah je debitant u evropskim takmičenjima.

"Nama je ovo prva sezona u Evropi i svaka utakmica biće nam teška. Ali, spremni smo da izađemo na teren i uradimo sve što je do nas. Naš tim se ne boji nikog, spreman je da igra protiv svakog rivala", poručio je trener rivala Partizana.

Gruzijski sudija Giorgi Kruašvili imenovan je za glavnog arbitra meča Sabah - Partizan, koji se 10. avgusta igra od 18.00 časova. Pomoćnici će mu biti Levan Varamišvili i Zaza Pipia, dok će četvrti sudija biti Aleko Aptsiauri. Revanš meč u Beogradu će biti odigran 17. avgusta.