UEFA Liga konferencije

Partizan doputovao u Moldaviju: Nije bilo problema na aerodromu u Kišinjevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 14:31
Partizan doputovao u Moldaviju: Nije bilo problema na aerodromu u Kišinjevu FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana, čarter letom iz Beograda, doputovali su u Kišinjev, gde ih u četvrtak od 21 sat (TV Arena 1 Premium) očekuje prva utakmica šesnaestine finala Lige konferencija protiv Šerifa iz Tiraspolja.

Sam put, a kasnije i prolazak kroz prostor predviđen za pasošku kontrolu, protekao je bez ikakvih problema, potvrdila nam je ekipa TV Arena sport, koji se nalazi na licu mesta.

"Jedini problem koji smo imali bio je na aerodromu 'Nikola Tesla', jer je poletanje kasnilo nekih 50 minuta zbog papirološke greške. U Kišinjev smo stigli bez problema, isto tako smo prošli granicu i pasošku kontrolu. Posle toga smo se autobusima, uz policijsku pratnju, što i nije neuobičajeno za gostovanja sportskih klubova, uputili ka hotelu", rekao nam je komentator Minja Vukićević po dolasku u moldavsku prestonicu. 

Crno-beli kreću za Moldaviju: Nema odlaganja meča, igra se u četvrtak

Prethodnih dana više različitih informacija stizalo je iz Moldavije povodom novonastale političke situacije u ovoj bivšoj sovjetskoj republici. Prvo je grupa navijača Partizana zadržana na aerodromu u Kišinjevu i nije joj dozvoljen ulazak u zemlju, pa je posle noći provede u tranzitnoj zoni morala da napusti glavni grad i vrati se za Beograd.

 

 

Istog dana, državni vrh Moldavije doneo je odluku da se utakmica igra bez prisustva navijača iz bezbednosnih razloga, a onda je u utorak posle podne Vlada ove zemlje odlučila da zatvori vazdušni prostor, što je u pitanje dovelo i samo odigravanje utakmice između Šerifa i Partizana. Posle nekoliko sati neizvesnosti, ukinuta je privremena mera, pa su crno-beli u četvrtak oko 11 sati poleteli prema Kišinjevu, u koji su stigli negde oko 13.30.

Zanimljivo je i to da navijači Partizana nisu jedini kojima nije dozvoljeno da uđu u Moldaviju. Istu sudbinu doživeli su i bokseri iz Crne Gore, javljaju podgoričke "Vijesti".

Neizvestan odlazak Partizana u Moldaviju: U Humskoj su spremni na obe opcije

Bokseri iz Budve dobili su poziv organizatora da učestvuju na turniru u Kišinjevu, ali je ekspedicija iz Crne Gore, koju je predvodio selektor Nikola Ružić, zaustavljena na aerodromu u glavom gradu Moldavije. 

"Juče, na aerodromu u Kišinjevu, policija je privela naš tim, koji čini šest osoba (među kojima ima i maloletnih lica). Pošto su im oduzeta sva dokumenta, celu noć su proveli u tranzitnoj zoni, bez hrane i smeštaja. Oni su potom deportovani nazad u Crnu Goru sa objašnjenjem da se trenutno zabranjuje ulaz crnogorskim državljanima u Moldaviju bez detaljnijih informacija", naveo je Bokserski savez Crne Gore.