UEFA Liga konferencije

Igor Matić pred Fiorentinu: Verujem u iznenađenja, želim da Čukarički bude dobar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 19:55
Igor Matić pred Fiorentinu: Verujem u iznenađenja, želim da Čukarički bude dobar MN Press

Fudbaleri Čukaričkog će u četvrtak od 18.45 (TV Arena 1 Premium) dočekati Fiorentinu u Leskovcu, u četvtom kolu Grupe F Lige konferencija, gde će gledati da poprave utisak u odnosu na meč koji je odigran u Firenci pre dve nedelje.

Igor Matić pred duel sa timom iz Serije A ima određenih problema jer ima povređenih i bolesnih igrača. Uprkos tome, veruje da njegova ekipa može do odigra dobro protiv Italijana.

"Veliki i kvalitetan protivnik je pred nama. Oduševljen sam Fiorentinom. Možda ih ne prati rezultat u prvenstu, gledao sam ih protv  Juvnstusa, Empolija, Milana, ali to je jako dobar tim koji konstatno napada. Očekuje nas kvalitetna utakmice, protiv jakog rivala. Uvek negde govorim igračima da moramo da budemo hrabri, pa šta nam Bog da. Nismo imali mnogo vremena da spremimo ovu utakmicu, ali to neće biti alibi. Gledamo da odigramo dobru utakmicu. Fiorentina je svakako u našoj grupi favorit." rekao je Matić.

"Nadam se da možemo da odolimo napadima Fiorentine. Protiv nas su primera radi imali 19 šuteva na gol, a protiv Juvntusa 26. Posed je bio 70 prema 30, a protiv nas 67 prema 33. Takođe su u duelu sa nama izveli mnogo manje kornera. Statistički parametri u odnosu na Juventus su bili bolji, ali nisu uspeli da daju gol. U fudbalu morate da imate sreću. Verujem da ćemo biti koncentrisaniji nego u Firenci. Već u 9. minutu je bilo 2:0, a to moramo da promenimo. Onda je došao crveni karton i meč je otišao u drugom pravcu. Sa igračem manje je teško igrati, čak i jačim klubovma od nas." nastavio je šef stručnog štaba ekipe sa Banovog Brda.

Trener Čukaričkog je izjavio i kako smatra da njegov tim može da odigra bolje nego u Firenci.

"Verujem u iznenađenja. Eto i Seltik je izgubio 6:0, pa nije stao život. Ide dalje. Tražum samo od srpske javnost podršku za ove momke, meni ne treba već sam dosta toga prošao. Nadam se da će oni imati loš dan, a mi naš najbolji. Gledali smo Zvezdu u utorak, jako je teško srpskim klubovima parirati na nivou Evrope. Nije to isti nivo. Zvezda nije mogla protiv Lajpciga, a uložila je 50 miliona, a ja sam siguran da je Fiorentina bolja od Nemaca. Treba da igramo ono što smo trenirali, jedino tako možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju, da uživaju u fudbalu, ne znam koliko ćemo još biti u prilici da gledamo Fiorentinu. Daj Bože svake godine." zaključio je strateg srpskog kluba.

Trener Fiorentine Vićenco Italijano je rekao kako ovo nije trening utakmica i da će ozbilno ući u meč. Njegova ekipa će biti oslabljena jer Lukas Beltran i Majkl Kajode nisu doputovali u Leskovac.

"Nećemo shvatiti utakmicu kao trening, već ćemo ozbiljno ući u ovaj duel. Trudićemo se da budemo efikasni kao u prvom meču. Želimo da pružimo kvalitetnu igru, to nam je nedostajalo u prvenstvu. Moramo da iskoristimo što više šansi, kako bi ovaj duel što bolje prošao za nas i dao nam samopouzdanje." izjavio je trener "viole".