UEFA Liga konferencije

Moramo da nastavimo dalje, već za vikend je nova utakmica: Igor Matić nakon ubedljivog poraza u Firenci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2023 09:19
Moramo da nastavimo dalje, već za vikend je nova utakmica: Igor Matić nakon ubedljivog poraza u Firenci Tanjug/AP Photo/Massimo Paolone/LaPresse

Fiorentina u ovom trenutku igra fudbal koji je na nivou višem nego što to mogu da učine mladi igrači Čukaričkog, ali trener srpskog predstavmika u Ligi konferencija, Igor Matić smatra da njegovi fudbaleri imaju potencijal.

On je odmah posle utakmice u Firenci čestitao italijanskom timu na zasluženoj pobedi, a zatim i istako kako je on video novi poraz svog tima.

 

"Imali smo ideju da krenemo jako i ofanzivno, u tome i uspeli, ali nažalost nismo postigli gol, a mogli smo. Fiorentina, s druge strane, jeste i to iz prva dva šuta, na to se nadovezao i crveni kartona i u tom trenutku je sve postalo mnogo teže i komplikovanije, ali smo se suprostavili koliko smo u ovom trentuku mogli", rekoa je posle meča Igor Matić.

Šef stručnog štaba kluba sa Banovog brda je naglasio i to da njegovi igrači ne smeju da potonu nakon ovako ubedljivog poraza, već da moraju da nastave dalje i iz Firence u Beograd donesu novo iskustvo, a potom ga iskoriste u nastavku takmičenja.

"Mi smo mlad tim, ovi momci nemaju iskustvo kakvo poseduje Fiorentina koja je prošle godine igrala finale Lige konferencija. Ovo je veoma zahtevno takmičenje, mnogo zahtevnije od našeg domaćeg šampionata, ali verujem da ćemo kao ekipa rasti i da u budućnosti možemo da budemo bolji. Iza sebe imam iskustvo dugo 30 godina, što kao igrač, što kao trener i znam da treba da podignemo glave i krenemo dalje, a već za vikend nas očekuje novi meč u Mozzart Bet Superligi", rekao je Matić