UEFA Liga Evrope

Liga Evrope, 3. kolo: Liverpul i Roma grabe ka nokaut fazi, Marsej obradovao navijače na Velodromu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2023 22:59
Liga Evrope, 3. kolo: Liverpul i Roma grabe ka nokaut fazi, Marsej obradovao navijače na Velodromu Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Posle dva uzastopna remija, fudbaleri Marseja uspeli su da poprave sliku na terenu i zabeleže pobedu u Ligi Evrope, a u 3. kolu grupe B savladali su AEK na Velodromu - 3:1 (1:0).

Vitinja je doveo francuski tim u vođstvo sredinom prvog poluvremena, da bi nakon izjednačujućeg pogotka Punede u 53. minutu, Harit i Veretaut rešili pitanje pobednika golovima sa "bele tačke" sredinom drugog dela igre - 3:1.

U drugom susretu grupe, Brajton je bio bolji od Ajaksa na svom terenu. Engleski tim slavio je rezultatom 2:0 (1:0), a tri boda, vredna drugog mesta na tabeli doneli su Pedro i Fati u 42. i 53. minutu.

Grupa B

Olimpik Marsej - 3:1 (1:0)
Brajton - Ajaks 2:0 (1:0)
 

 

Standings provided by Sofascore

 

Samo jedan pogodak viđen je večeras u poprilično izjednačenoj grupi C. Sparta i Rendžers odigrali su 0:0 u Pragu, dok je Betis minimalim rezultatom savladao Aris 1:0 (0:0), a gol vredan prvog mesta na tabeli postigao je Perez u 75. minutu

Grupa C

Aris - Betis 0:1 (0:0)
Sparta Prag - Rendžers 0:0
 

Standings provided by Sofascore

 

Što se grupe D tiče. Obe utakmice završene su nerešenim ishodom. Rakov je igrao 1:1 (0:1) sa Sportingom na svom terenu, uz golove Koatesa i Pijašeckog. Dok je u Austriji, Šturm izvukao remi protiv Atalante, uprkos činjenici da je čitavo drugo poluvreme bio sa igračem manje na terenu.

Golove za Šturm postigli su Pras i Vlodaržuk, dok je oba gola za italijanski tim postigao Murijel. Hajlander je isključen u austrijskoj ekipi. I to nakon dobijena dva žuta kartona u razmaku od svega pet minuta...

Grupa D

Rakov - Sporting 1:1 (0:1)
Šturm - Atalanta 2:2 (1:2)
 

Standings provided by Sofascore

 

Treće kolo grupe E donelo nam je ubedljivu pobedu Liverpula nad Tuluzom 4:1 (3:1) i trijumf Laska nad ekipom belgijskim Rojalom u gostima 1:0 (1:0).

Veći deo posla protiv francuskog tima, izabranici Jirgena Klopa odradili su već tokom prvog poluvremena, kada su golovima Žotem Enda i Nunjeza poveli 3:1, da bi Gravenberg i Salah samo potpisali ubedljiv poraz Tuluza u nastavku. Sa druge strane, jedini gol za goste postigao je Dalinga.

Što se susreta u Belgiji tiče. Lask je sredinom poluvremena došao do vođstva golom Usora na asistenciju  Stojkovića. Rojal je u 29. minutu izjednačio preko Amoure, ali je njegov pogotak ubrzo poništen nakon reakcije iz VAR sobe. Ipak, u nastavku meča sreća je pogledala Rojal. U samom finišu belgijski tim tim je došao do preokreta, a tvorci istog bili su Puertas i Burgs u 84. i 90. minutu 

Grupa E

Liverpul - Tuluz 5:1 (3:1)
USG - LASK 2:1 (0:1)
 

 

Standings provided by Sofascore

 

Budući daje meč Viljareala i Makabija iz Haife odložen zbog ratnog stanja na Bliskom Istoku. Večeras je odigana samo jedna utakmica u sklopu grupe F. Panatinaikos je odmerio snage sa Renom na svom terenu, a u tom duelu bolja je bila francuska ekipa, koja je slavila 2:1 (1:0) golovima Girija i Kalumuendoa.

Grupa F

Panatinaikos - Ren 1:2 (0:1)
Viljareal - Makabi Haifa ODLOŽENO

 

Standings provided by Sofascore

 

U grupi G nije bilo velikih iznenađenja. Roma je opravdala ulogu favorita u duelu sa Slavijom Pragom. Slavila je 2:0 (2:0), a tri boda za maksimalan učinak na tabeli kapirisala je u ranoj fazi meča golovima Lukakua i Bovea.

U drugom susretu grupe švajcarske Servete savladao je remizirao sa Šerifom 1:1 (1:0).

Grupa G

Roma - Slavija Prag 2:0 (2:0)
Šerif - Servet 1:1 (0:1)
 

Standings provided by Sofascore

 

Iznenađenja nije bilo ni u grupi H. U prvom susretu večeri Molde je deklasirao Haken 5:1 (3:1), a ništa bolje nije prošao ni Karabag u Levrkuzenu, gde je izgubio identičnim rezultatom kao švedski tim - 5:1 (3:1).

Grupa H

Molde - Haken 18.45
Leverkuzen - Karabag 21.00
 

 

Standings provided by Sofascore