Premijer liga

Liverpul još jači ulazi u finiš sezone: Žota, Trent i Alison se vratili treninzima

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

10.04.2024 18:52
Trener Liverpula, Jirgen Klop Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Trener Liverpula, Jirgen Klop

Fudbaleri Liverpula će u narednih mesec i po dana imati borbu za titulu Premijer lige i Lige Evrope, a Jirgen Klop će na raspoladanju imati tri izuzetno bitna igrača.

"Redsi" u četvrtak dočekuju Atalantu na "Enfildu", a u protokolu bi za tu utakmicu mogli da se nađu Trent Aleksander Arnold, Diogo Žota i Alison. Pomenuti trio je bio van terena od februara zbog povreda, ali su se danas vratili treninzima.

"Očigledno je da nismo žurili sa njima. Mogli smo, ali nismo što znači da su dosta trenirali individualno, posebno Diogo i Trent, radili su zajedno dve ili tri nedelje zaista pravilno trenirajući. Juče su izgledali veoma dobro, da budem iskren. Alison se takođe vraća", rekao je Klop na konferenciji za medije.

Ekipi se priključio i Stefan Bajčetić. On je bio odsutan od septembra prošle godine i upisao je samo dva nastupa za Liverpul u ovoj sezoni.

Ipak, Klop nije siguran da će se bilo ko od njih naći na terenu protiv italijanskog kluba jer ne žele da rizikuju nove povrede.

"Oni sada ponovo treniraju i moramo da vidimo kako ćemo ih uključiti i koristiti. Jasno je da su nam potrebni. Ali oni su nam potrebni u najboljoj mogućoj formi i želimo da im damo neku vrstu ritma. Uvek je izazov kada pokušavamo da reintegrišemo momke. Sa kvalitetom koji imaju trebalo bi da nam bude lakše, i koristićemo ih u narednim danima i nedeljama, ali to znači da za sutra još nisam doneo odluku", izjavio je nemački trener.