UEFA Liga Evrope

Morate u pravo vreme da kažete stop: Eden Azar odložio kopačke posle više od 700 odigranih utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2023 12:42
Morate u pravo vreme da kažete stop: Eden Azar odložio kopačke posle više od 700 odigranih utakmica Guliver

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Belgije, Eden Azar, saopštio je danas da je završio igračku karijeru. Uspevši da zatekne mnoge odlukom donetom u 32. godini, dok su drugi slutili da će se krilni vezista uskoro i definitivno povući sa terena. 

Azar je bio bez angažmana posle razlaza sa madridskim Realom, a kako u međuvremenu očigledno nije pronašao klub dovoljno zainteresovan za njegove usluge, a po meri njegovih ambicija i gubera, presekao je i definitivno odložio kopačke

"Morate da slušate sebe i u pravo vreme da kažete stop. Posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Uspeo sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom sveta. Tokom karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače. Hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati. Takođe, želim da se zahvalim Lilu, Čelsiju i Realu. Hvala Fudbalskom savezu Belgije i reprezentaciji Belgije", napisao je Azar na Instagramu.

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih fudbalera na svetu igračku karijeru je počeo u Tubizu, od 2005. do 2012. igrao je za Lil, dok se u Čelsiju zadržao u periodu 2012-2019. Opremu Reala nosio je do ovog juna, ali sa 76 utakmica i sedam datih golova nije opravdao 115.000.000 evra uloženih u njegov transfer.  

"Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savetnicima i ljudima, koji su mi bili bliski u dobrim i lošim vremenima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim navijačima, koji ste me pratili svih ovih godina i na ohrabrenju svuda gde sam igrao. Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena prijatelji moji", zaključio je Azar.

Za reprezentaciju Belgije nastupio je na 122 meča i 33 puta se upisao u listu strelaca, a od nacionalnog tima se oprostio prošle godine, posle Svetskog prvenstva u Kataru.