La Liga

Azar pisao Mbapeu: Učini ono što ja nisam mogao, brate, uživaj igrajući za Real i osvajaj trofeje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 12:30
Eden Azar, nekadašnji igrač Reala iz Madrida Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Eden Azar, nekadašnji igrač Reala iz Madrida

Kilijan Mbape je konačno ispunio dečaki san i postao novi igrač Reala. Francuz je kao slobodan igrač stigao u Madrid, a biće predstavljen u kraljevskom klubu posle završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Poruku Mbapeu po dolasku u Real, nedavno je poslao Eden Azar, koji se nije proslavio u Madridu.

"Učini ono što ja nisam mogao, brate, uživaj igrajući za Real i osvajaj trofeje", rekao je Azar, superstaru francuske reprezentacije.  

 

 

Belgijanac i Francuz su u odličnim odnosima i nekada su razgovarali kako bi mogli zajedno da igraju u Madridu, ipak do toga nije došlo. Mbape je "kasnio" u Madrid, a Azar je rešio da okači "kopačke o klin". 

Eden Azar je u Real stigao 2019. godine iz Čelzija za 100 miliona evra. Ipak, ovu sumu nikada nije opravdao. Od dolaska u Madrid njegova forma i karijera krenule su silaznom putanjom. 

Sa druge strane Francuz je najveće ime koje dolazi u Real posle Azara, a navijači se nadaju da neće biti novo razočaranje.

Mbape je potpisao ugovor na pet godina, a zarađivaće 15 miliona evra godišnje. Osim toga, dobio je 100 miliona evra bonusa koji će mu biti isplaćeni kroz godine ugovora, dakle po 20 miliona evra godišnje.

Tu su i ugovori od sponzora, dresova ....