Superliga Srbije

Lazetić pred Partizan: Nismo u optimalnoj formi, ali imamo pozitivan naboj, stav i znamo čemu stremimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 16:19
Lazetić pred Partizan: Nismo u optimalnoj formi, ali imamo pozitivan naboj, stav i znamo čemu stremimo MN Press

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u subotu 29. jula od 21.00 čas (TV Arena Premium 1), na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Partizana na startu Mozzart bet Superlige.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je naglasio da je pred TSC-om veliki izazov na samom početku prvenstva u utakmici protiv jednog od najboljih domaćih klubova.

"Iako je početak prvenstva odložen, uvek nam uvek treba još malo vremena za rad pred prvo kolo koje sa sobom nosi određenu neizvesnost, a pogotovu kada je protivnik Partizan. Ne verujem da je iko u optimalnoj formi, pa nismo ni mi. Ipak zadovoljni smo što počinju prvenstvene utakmice za koje smo se spremali i koje su nam nedostajale. Raduje nas pozitivni naboj i trema pred mečeve, a kod igrača se oseća dobro raspoloženje. U timu još uvek postoji određena polueuforija zbog dobrog rezultata koji smo napravili prošle sezone i iz nje ćemo pokušati da izvučemo najbolje da novu sezonu započnemo kako treba", izjavio je Lazetić.

Jovanović: Uz navijače do dobrog rezultata

Krilni napadač Saša Jovanović se složio da je pred TSC-om veliki izazov.

"Mislim da ne treba trošiti reči o kvalitetu koju ekipa Partizana poseduje i sigurno nas čeka težak meč, pun ritma i jakog tempa, ali drago mi je što počinje prvenstvo i što prvo kolo igramo kod kuće, pred našim navijačima koji će nam pomoći da dođemo do povoljnog rezultata“, rekao je Jovanović.

Lazetić se osvrnuo na pojačanja koja su stigla u klub i kojima je svakako potreban period adaptacije.

"Videćemo kada počne prvenstvo, znamo da im nije lako i da im je potrebno vreme da se uklope. Zadovoljan sam kako su se snašli u ekipi. Dobro reaguju na zahteve i sve ide u pravom smeru. Iz dana u dan napredujemo i novajlije pokazuju da su prava pojačanja. Imaju svu moguću podršku stručnog štaba i saigrača, a i vreme da se naviknu na klub, ekipu i zahteve u igri. To nije jednostavan proces, ali sačekaćemo da dođu do nivoa na kome treba i mogu da budu".

Istakao je zadovoljstvo zbog odgovornosti ekipe i činjenice da nisu imali gotovo ni jednu povredu na pripremama koje su pomogle da se među igračima kreira pozitivna atmosfera i uspostave dobri odnosi.

"Radimo na igri i fizičkoj pripremi. Ovo je sam početak i po postignutim rezultatima možda ne izgledamo najbolje. Ipak, dobili smo smernice i uvid kako da popravimo ono što ne valja. Ove nedelje smo imali defanzivne treninge, a za naš stil igre veoma je važan defanzivni stav. Kakve su pripreme zaista bile pokazaće prve utakmice".

Lazetić je dodao da protivniku uvek pristupa sa najvećim respektom i da ekipa analizira greške koje je pravila u prošloj sezoni kada nije uspela da pobedi Partizan ni na domaćem terenu, kao i da veruje da će kvalitetnom igrom i motivacijom postići željeni rezultat. Za kraj obraćanja Lazetić je pozvao publiku da dođe ina utakmicu:

"Bez obzira što je vreme odmora i što je meč zakazan za kasni večernji termin, verujem da se i publika uželela fudbala i pozivam navijače da dođu, odgledaju dobar fudbal protiv odličnog protivnika i da podrže momke na početku ove zahtevne sezone".

TSC je danas ekipu pojačao napadačem Markom Rakonjcem, koji je prošlu polusezonu proveo u Crvenoj zvezdi kao potzajmljeni igrač Lokomotive iz Moskve.