Superliga Srbije

Duljaj pred start Superlige: Partizan ne može da bude lošiji nego prošle sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 16:04
Duljaj pred start Superlige: Partizan ne može da bude lošiji nego prošle sezone MN Press

Partizan kreće u novu sezonu sa renoviranim timom, devetoricom novih fudbalera koji su stizali od starta priprema do juče, odlascima udarnih karika Rikarda Gomeša, Fusenija Dijabatea (u sporu sa klubom), Slobodana Uroševića, Igora Vujačića, ali i jednim opterećenjem lošom pšrošlom sezonom i četvrtim mestom.

Uz to izabranici trenera Igora Duljaja imaju jako neugodan raspored na početku sezone, u subotu je otvaraju gostovanjem TSC-u (21.00, TV Arena Premium 1), vicešampionu i ekipi u usponu.

"Ne možemo da budemo lošiji nego prošle sezone. Niko nije verovao da možemo da završimo četvrti, pa se to dogodilo. Snosim deo odgovornosti što se toga tiče", priznao je Duljaj na početku današnje konferencije.

Mnogi su već otpisali Partizan iz šampionske trke, što po Duljaju može i da pomogne crno-belima.

"Nisam ja neki inadžija, ali može da probudi motiv kod igrača, navijača, da nas bude više, da budemo jači. Moje kućno vaspitanje mi govori da mora da se poštuje sportski rival, tako su nas učili u Partizanu. Uvek sam za to da ima što jačih timova u ligi, jer će to biti interesantno navijačima, a i dobro za srpski fudbal".

Traži se još jedan štoper.

"U ovom trenutku imamo samo trojicu štopera, tako da nam je potrebno pojačanje. Imamo problem i sa krilima, jer se Jevremović povredio. Imamo i mladog Trifunovića, dosta puta je dobio šansu, pokazao ogroman potencijal, imaće minutažu", kaže Duljaj.

Klub je uradio dobar posao tokom letnje pijace, danas je promovisan i napadač Saldanja.

"Došlo je mnogo novih igrača. Klub je učinio sve da što pre dođu pojačanja. U poslednjih nekoliko godina nije bilo tako, da možemo da polemišemo samo u okviru jedne ideje: šta je najbolje za Partizan. Svi smo shvatili šta nam je potrebno, išli smo ka jednom cilju, da pojačanja dođu što pre. Navijači žele da vide neke druge igrače, nešto novo, bolje. To je život. Danas je jedan trener tu, sutra je drugi. Tako je i kod igrača. Pažljivo smo pravili analize, tražili smo najbolje za Partizan. Birali koji je to profil zadnjeg veznog koji nam odgovara, kojeg krila, odbrane, napada..."

Partizanu je potrebno vreme za uklapanje tima, a ono mu nedostaje.

"Navijača Partizana pored rezultata interesuje i na koji način će tim da igra. Imamo dosta kvalitetnih igrača koji to mogu da ispune, samo što su neki došli kasnije, pa im je potrebno vremena, a to je nešto što ne možemo da kontrolišemo. Na priprema nismo briljirali, ali zvanične utakmice su nešto drugo. Sutra ćemo videti kako sve to izgleda".

 

 

Pričao je Duljaj i o novajlijama u timu: Severini, Saldanji, Kaluluu...

"Severina je počeo da trenira sa ekipom tek prošle nedelje. Ne može da izdrži u visokom ritmu 90 minuta. Kalulu isto tako. Kanute je tu više od tri nedelje. Sve je kako treba, osim golmana Jovanovića, koji je bolestan. Saldanja može da igra i špica i iza špica, mlad je, brz, voli da ima loptu kod sebe. Ne mogu samo da kažem kada će stići taj papir da bi bio u konkurenciji za sastav. Kalulu isto može da igra na svim napadačkim pozicijama".

Prva dva meča, dva gostovanja prvo TSC, pa Vojvodini.

"Teško je igrati prvu utakmicu protiv vicešampiona, odličan je to tim, sa ambicioznim trenerom, koji voli da igra fudbal. Tamo je uvek bilo dosta golova. Ukoliko ne budemo imali podršku navijača, biće nam veoma teško. Po onom što sam video, ipak, znam da će ih sutra biti u velikom broju. Pozivam ih da dođu, bez njih ne možemo da ostvarimo ono što želimo", poručio je Igor Duljaj, koga već za 10 dana čeka i start u kvalifikacijama za Ligu konferencija.