Superliga Srbije

Duljaj veruje u ekipu: Nema predaje, samo pobede nas vode ka cilju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2023 16:15
Duljaj veruje u ekipu: Nema predaje, samo pobede nas vode ka cilju Twitter/FK Partizan

​Partizan je podigao glavu, neporažen je napustio 170. večiti derbi, ali za definitivan povratak u trku za drugo mesto moraće sutra u Bačkoj Topoli (19.00, TV Arena Premium 1) da pobedi TSC u 33. kolu Mozzart bet Superlige i tako smanji zaostatak.

Trener crno-belih Igor Duljaj ponavlja da crno-beli nisu istakli belu zastavu.

"Jeste pritisak, ali svejedno znamo šta je potrebno da bismo se podigli. Samo pobede. Nije ih bilo mnogo u poslednje vreme, nismo ni golove postizali... Možda ću biti dosadan, stalno ponavljam da je potrebno da se borimo, nema predaje. Idemo do kraja", rekao je trener crno-belih.

Klub iz Humske je pobedio ove sezone u Bačkoj Topoli 3:2.

"Gostujemo ekipi koja neguje odličan, napadački fudbal, ima sjajnog trenera, u stanju sa primeni svoje ideje. Žarko Lazetić je ambiciozan, rano je počeo da se bavi ovim poslom, željeni stil igre sad sprovodi na sjajan način. Voleo bih da bude dobra utaklmica, dosta bi nam značilo da dobijemo".

Deca mi gledaju sve košarkaške utakmice Partizana

Igor Duljaj sa porodicom pomno prati dešavanja u košarkaškom klubu Partizan. Oduševljen je uspehom ekipe Željka Obradovića.

"Pratim košarku sa velikim zadovoljstvom, moja deca Aleksa i Stefan ne propuštaju nijednu utakmicu, uvek nađu ulaznice, izuzetno mi je drago zbog svega, jer smo jedna porodica. To je isto kao kad u familiji imate sina i ćerku, ne možete da kažete koga više volite. Znači mi što na jednom mestu mogu da vidim više od 20.000 gledalaca. Košarka je tema i na ulici, takođe fudbal. Čvrsto verujem da će tako biti i što se tiče fudbalskog kluba, samo zajedno možemo da dođemo do onoga što je potrebno, da sačuvamo dugogodišnju tradiciju", savetuje Duljaj. 

Zasluženo je TSC na drugom mestu ističe trener Partizana, jer ima veoma kvalitetne igrače.

"Imaju mnogo motiva, ulog je ogorman, igraju na svom terenu, mnoge stvari su na njihovoj strani. Verovatno su i oni pod pritiskom, da ostanu na 'koti dva', ali je važnije kako ćemo mi izgledati".

Crno-bele hrabri izdanje iz 170. večitog derbija. 

"Raduje me odnos igrača, želja da dobiju, koliko smo mogli igrali smo visok presing, stvarali šanse, doduše, nismo postigli gol, ali je važno da su momci imali pošten odnos i ogromnu želju. Žao nam je što nismo osvoijili tri boda u sredu, međutim, ta epizoda je završena. Ima pomaka u igri, raduje me energija, kao i način na koji momci treniraju, baš kako želim. Kad bi 80 odsto toga prikazali na meču tabela bi izgledala drugačije".

Na ovom susretu crno-beli ne mogu da računaju na organizovanu podršku navijača, kao ni u Novom Sadu, a ni kod kuće sa Novim Pazarom, usled kazne Disciplinske komisije FSS.

"Komplikovana situacija. Čak su i igrači Zvezde rekli da je ambijent pred praznim tribinama sablasan, sve izgleda 'mrtvo'. Utakmice se igraju zbog navijača. Nama je teško što podrške nema. Kad uslovi budu dozvolili voleo bih da bude više publike, pa neka bava ko šta hoće", smatra Duljaj.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 33. kolo plej of

Subota

Novi Pazar - Radnički 1923 0:1 (0:0)
/Zorić 68/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)
/Čumić 30, Baraj 80/

Nedelja

Crvena zvezda - Čukarički 17.00 (TV Arena 1 Premium) 

Ponedeljak

TSC - Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)