Superliga Srbije

Nagrada za Kostu Nedeljkovića: Novi ugovor sa Zvezdom do 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 13:25
Nagrada za Kostu Nedeljkovića: Novi ugovor sa Zvezdom do 2026. godine FK Crvena zvezda

Talentovani desni bek Kost Nedeljković je posle odličnog utiska koji je ostavio na pripremama kod novog šefa Baraka Bahara potpisao novi ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2026. godine.

Sportski direktor Mitar Mrkela nije krio zadovoljstvo urađenim poslom u prelaznom roku u kome se očekuje do kraja više odlazaka nego dolazaka.

"Kosta Nedeljeković je talentovan momak, veoma brzo napreduje, tokom prethodnih šest meseci se sjajno adaptirao na igru sa starijim rivalima, a takođe je i na utakmicama u prvom timu Zvezde ostavio odličan utisak. Siguran sam da je Nedeljković budućnost Crvene zvezde", zadovoljan je Mrkela.

Onda je nastavio da obrazlaže:

"Novi trener Barak Bahar je izuzetno zahtevan i precizan kada je u pitanju realizacija zadatih ciljeva. Kosta se veoma brzo snašao, uz to poseduje sjajne atletske sposobnosti, brzinu i izdržljivost. Verujem da uz još malo rutine može da izraste u vrhunskog desnog beka, ta pozicija je deficitarna i veoma je teško naći fudbalera takvog profila. Ukoliko uspete u tome cifre koje se traže su neverovatne".

Nedeljković je bio presrećan.

"Sanjao sam i maštao o ovome kao dečak. Međutim, neću se opustiti jer smatram da je produžetak ugovora samo podstrek za naporan rad koji tek sledi. Hvala čelnim ljudima u klubu na ukazanom poverenju, daću sve od sebe kako bih ispunio njihova, ali i lična očekivanja... Zadovoljan sam radom na pripremama i smatram da sam se nametnuo novom šefu stručnog štaba Baraku Baharu. Očekivao sam da ću se pokazati u pozitivnom svetlu tokom priprema, a samopouzdanje koje posedujem me uvek primorava da idem napred. Snovi su i dalje tu, želim da debitujem prvo na Marakani, potom da zabeležim što više nastupa i ostavim dubok trag u Zvezdi", rekao je 17-godišnjak.

Kosta Nedeljković je rođen 16. decembra 2005. godine u Smederevu i prošao je sve mlađe kategorije Crvene zvezde, a bio je član svih reprezentativnih selekcija. Poslednjih šest meseci proveo u Grafičaru igrajući seniorski fudbal. Impresivne partije su ga preporučile da postane deo prvog tima Crvene zvezde, na Zlatiboru je prošao prvi, a u Rusiji drugi test kod trenera Bahara koji mu je dao šansu pre Lazara Nikolića, te otpisanog Aleksa Viga koji neće biti ni licenciran za novu sezonu.