Superliga Srbije

Barak Bahar ne računa na Aleksa Viga, Argentinac pred povratkom u River Platu

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

17.07.2023 17:02
Barak Bahar ne računa na Aleksa Viga, Argentinac pred povratkom u River Platu MN Press

Crvena zvezda se vratila iz Rusije sa glavnog dela priprema gde je pokazala odličnu igru i pobeama nad Zentiom (2:1), Nefčijem (4:0) i Fenerbahčeom (3:1) uverljivo osvojila PARI Premijer kup, a nagradu od 50.000 evra poklonila u humanitarne svrhe.

Trener Barak Bahar je za kratko vreme definisao i strukturu igre i određeni profil igrača koji mogu da iznesu sve zahteve, a poslednji igrač koji se ne uklapa u njegov koncept je desni bek Aleks Vigo. Argentinac je ostavio sasvim solidan utisak u prolećnom delu sezone, Zvezda je imala opciju da ga otkupi od River Plate za 2,2 miliona evra, ali Barak ga ne vidi ozbiljno u svojim planovima.

Sem što ga igrački nije ubedio, Argentinac je napravio i manji disciplinski prekršaj kašnjenjem na aktivnost, te ga je Bahar kaznio neigranjem na mečevima PARI Premijer kupa. Postalo je jasno i Vigu da nema druge nego da mora da pakuje kofere i da se vrati u domovinu šest meseci pre isteka pozajmice, što bi uskoro mogli i da se dogodi. I to pre "generalke" protiv Fiorentine 26. jula.

Vigo je na "Marakanu" stigao pre šest meseci na jednogodišnju pozajmicu iz River Plate, na 16 mečeva postigao je tri gola uz jednu asistenciju. Rešio je pretposlednji večiti derbi protiv Partizana (1:0) pogotkom u ranoj fazi meča.