Superliga Srbije

Mladost GAT ispala iz Superlige! Remi sa Napretkom na "Karađorđu" za oproštaj od elitnog ranga

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

22.05.2023 19:57
Mladost GAT ispala iz Superlige! Remi sa Napretkom na "Karađorđu" za oproštaj od elitnog ranga MN Press

Prvi tim koji je ispao iz Mozzart Bet Superlige je Mladost GAT! Izabranici Nenada Lalatovića su u pretposlednjem šestom kolu plej-auta na "Karađorđu" remizirali sa Napretkom 0:0.

Uprkos tome što je u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom rangu imala nekoliko zaista sjajnih momenata, poput onog istorijskog kada je u Humskoj nadigrala Partizan sa 4:0, Mladost će igrati u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, dok je Napredak ovim bodom i matematički obezbedio opstanak.

Nenad Lalatović je u klub stigao pre deset kola u nadi da može da izbori opstanak, ali mu nije pošlo za rukom, iako je njegov tim jedini koji je ostao neporažen u plej-autu (dve pobede i četiri poraza).

Što se tiče same utakmice, domaći su imali inicijativu tokom većeg dela, ali nisu uspeli da stvore dovoljno dobru šansu koja bi donela vođstvo i eventualnu pobedu, dok su Kruševljani u samom finišu nekoliko puta iz kontranapada mogli da dođu do tri boda.

Takođe, Radnik je u Surdulici došao do trijumfa nad Kolubarom 2:1 (1:1) pa na taj način održao šansu za izlazak iz opasne zone.

Vodeći pogodak bio je delo Andrije Radulovića sa bele tačke u 16. minutu, da bi gost izjednačio u 27. preko Damira Sadikovića. 

Međutim, momenat odluke dogodio se u 47. minutu kada je sa bele tačke bio precizan Petar Kunić. U nastavku je Radnik uspeo da dođe i do trećeg gola, ali je strelac Milan Makarić bio u nedozvoljenoj poziciji, tako da se rezultat nije menjao.

Mozzart bet Superliga, 6. kolo plej-auta:

Radnik - Kolubara 2:1 (1:1)
/Radulović 16p, Kunić 47p - Sadiković 27/

Javor - Mladost Lučani 0:1 (0:0)
/Jojić 83/

Mladost GAT - Napredak 0:0

Radnički Niš - Spartak 0:1 (0:1)
/Hrstić 14/