Superliga Srbije

Rasplet u plej-ofu Mozzart bet Superligi: Da li bi Partizanu 73 boda bila dovoljna za drugo mesto?

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

02.05.2023 09:30
Rasplet u plej-ofu Mozzart bet Superligi: Da li bi Partizanu 73 boda bila dovoljna za drugo mesto? MN Press

Partizan je još jednom pokazao da usred krize može posle derbija da pronađe putanju ka izlazu iz nje, što je dokazao u Bačkoj Topoli. Pobedom od 3:1, crno-beli su se na četri kola pre kraja plej-ofa vratili u trku za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Do kraja Partizan može da osvoji maksimalno 73 boda, a da li bi to bilo dovoljno i za drugo mesto pitaju se pre svih TSC i Čukarički.

TSC je porpustio priliku da razbije sve iluzije Partizanu i sebe pogura ka drugoj poziciji. I oni i Čukarički imaju iste rivale do kraja, nemaju derbije jer su ih prošli u prva tri kola, pa će na tim takozvanim "malim" mečevima pokazati imaju li karakter da istraju do kraja, da izdrže pritisak.

Prema propozicijama, ukoliko dve ekipe na kraju doigravanja imaju isti broj bodova, prvi reper je plasman posle 30 kola, a tu je TSC u prednosti nad Čukarički, dok su Brđani po tom parametru ispred Partizana i Vojvodine.

Prema rasporedu, Vojvodina, koja je prvi deo takmičenja završila kao peta, na kraju ima najteži raspored jer igra protiv najjačih i to tri puta u gostima. Tu će trener Radoslav Batak videti od "kakvog materijala" su satkani njegovi igrači, mada se čini da bi Novosađani bili sasvim zadovoljni plasmanom u Evropu. 

Ključni duel za Partizan je onaj na "Karađorđu", pod uslovom da dobije u Humskoj Novi Pazar i Radnički 1923. Ako pobede i "lale", onda će obezbediti minimum to četvrto mesto, za više se pitaju TSC i Čukarički.

Srbija naredne sezone ima pet predstavnika u evrokupovima, a već u četvrtak može se dogoditi da spisak bude poznat posle mečeva četvrtfinala Kupa Srbije. Naime, ako Crvena zvezda, TSC, Čukarički i Vojvodina uđu u polufinale sve se zna, jer će trenutnih pet prvoplasiranih ekipa na tabeli Mozzart bet Superlige predstavljati našu zemlju.

Zvezda će igrati Ligu šampiona, a TSC, Čukarički, Partizan i Vojvodina bi se do kraja borili za plasman i gde će ko igrati u Evropi. Drugo mesto donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, pobednik Kupa ili treće mesto (ako Zvezda osvoji Kup) kvalifikacije za Ligu Evrope, a preostala dva u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Raspored ekipa za drugo mesto:

TSC (65): Radnički 1923 (g), Voždovac (d), Novi Pazar (g), Vojvodina (d)

Čukarički (65): Vojvodina (d), Novi Pazar (d), Voždovac (g), Radnički 1923 (d)

Partizan (61): Novi Pazar (d), Radnički 1923 (d), Vojvodina (g), Voždovac (d)

Vojvodina (61): Čukarički (g), Crvena zvezda (g), Partizan (d), TSC (g)