Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga: Zvezda novi-stari prvak pre ili posle Uskrsa?

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

09.04.2023 14:21
Mozzart bet Superliga: Zvezda novi-stari prvak pre ili posle Uskrsa? MN Press

Srpskim superligašima ostalo je da u ponedeljak, utorak i sredu odigraju poslednje 30. kolo prvog dela Mozzart bet Superlige pred još sedam kola doigravanja. I možda prvi put od kako je ustrojen ovaj sistem, u poslednjem kolu se neće odlučivati o tome ko će u plej-of, jer se to zna još od petka. Znaju se svi učesnici plej-ofa i plej-auta, ostaje samo da se vidi ko će na kojoj poziciji biti.

Crvena zvezda ima 20 bodova prednosti nad TSC i Čukaričkim i pitanje je samo hoće li odbraniti titulu pre ili posle Urskrsa? Naime, ako Zvezda pobedi Radnički 1923 sutra na stadionu "Rajko Mitić" (bez gledalaca) sakupiće 82 boda i nedostajaće joj matematički još samo bod u plej-ofu kako bi matematički završila posao. A, to bi mogla već u prvom kolu plej-ofa kada dočekuje drugoplasirani tim.

Ako se dogodi da TSC ne pobedi na Voždovcu, a Partizan dobije derbi sa Čukaričkim, onda će crveno-beli na Uskrs otići u slavljeničkoj atmosferi sa 34. titulom, jer će imati 22 boda viška sedam kola pre kraja!

U utorak će se voditi velika borba za plasman od drugog do šestog mesta. TSC gostuje Voždovcu koji je sedmi i bez mogućnosti da se pomeri napred i ako pobedi siguno će biti drugi, te će imati meč više kod kuće u doigravanju, a gostovaće Zvezdi u prvom kolu plej-ofa. Ekipa iz Bačke Topole ima bolji međusobni skor od Čukaričkog.

Sve ekipe iz plej-auta igraju međusobno

Što se tiče plej-auta, ne zna se poredak još uvek jer Napredak ima tri boda manje od Kolubare ali bolji međusobni skor. Biće veoma interesantno poslednje kolo jer međusobno igraju sve ekipe iz plej-auta, što se opet nikada do sada nije dogodilo.

U slučaju osvajanja boda, a ako Partizan pobedi Čukarički, onda će TSC biti treći jer ima slabiji međusobni skor od crno-belih. TSC ne može biti četvti čak i ako izgubi na Voždovcu, jer Čukarički i Partizan igraju međusobno.

Čukarički dočekuje Partizan koji ga je porazio u prvom delu (3:2) i da bi ostao na trećem mestu dovoljan mu je čak i bod. U slučaju remija, a poraza TSC bili bi drugi. Na istoj poziciji biće i ako pobede Partizan a TSC ne slavi, dok će pasti na četvrto mesto ako izgube od Partizana.

Crno-beli nemaju mnogo izbora, samo im pobeda donosi beg sa četvrte pozicije. Ako slave, a TSC igra nerešeno mogu biti drugi, u slučaju da ekipa iz Bačke Topole slavi na Voždovcu biće treći. Ako Partizan bude drugi gostovao bi Crvenoj zvezdi u prvom kolu plej-ofa, ako bude treći opet bi bio gost večitom rivalu u trećem kolu, a ako ostane četvrti dočekaće lidera u drugom kolu doigravanja.

Vojvodina je peta i ostaće na toj poziciji ako u direktnom dvoboju ostane neporažena protiv Novog Pazara. Jesenas je bilo 1:1 na stadionu kraj Jošanice, ali Pazarci imaju bod manje i samo pobeda ih vodi na peto mesto.

Mozzart bet Supelriga, 30. kolo

Ponedeljak

Mladost L - Mladost GAT 16.00 (TV Arena Premium 1)
Crvena zvezda - Radnički 1923 18.00 (TV Arena Premium 1)
Kolubara - Spartak ŽK 18.00 (TV Arena Premium 2)

Utorak

Vojvodina - Novi Pazar 16.00 (TV Arena Premium 1)
Čukarički - Partizan 18.00 (TV Arena Premium 1)
Voždovac - TSC 18.00 (TV Arena Premium 1)

Sreda

Radnički Niš - Javor 16.00 (TV Arena Premium 1)
Radnik - Napredak 18.00 (TV Arena Premium 1)