Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga: Kreće bitka za drugo mesto, plej-of i bolju poziciju u plej-autu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 11:50
Mozzart bet Superliga: Kreće bitka za drugo mesto, plej-of i bolju poziciju u plej-autu MN Press

Reprezentativne obaveze su završene, fudbal se vraća u klupske okvire i u narednih devet dana, uz tri kola, završiće se prvi deo Mozzart bet Superlige Srbije. U predstojeća tri kola za devet dana, vodiće se velika borba za drugo mesto između TSC-a, Partizana i Čukaričkog koje garantuje bolji raspored u plej-of, tražiće se osmi putnik za doigravanje, a u isto vreme velika neizvesnost vlada u trci za opstanak jer će svaki bod i bolji plasman možda biti od presudnog značaja u plej-autu.

Prma propozicijama takmičenja, plasman će se posle 30 kola odlučivati na osnovu broja bodova, a u slučaju da dve ili više ekipa imaju isti bodovni saldo, presudan će biti međusobni skor. Osam ekipa će igrati sedam kola u plej-ofu, osam u plej-autu. Ispadaju dve najlsabije ekipe, dok će 13. i 14. na tabeli igrati dva meča baraža sa trećim i četvrtim timom iz Mozzart bet Prve lige Srbije.

Kad je plej-of u pitanju, Crvena zvezda je odavno obezbedila prvu poziciju, ima 18 bodova prednosti i četiri pobede je dele i matematički do šeste uzastopne titule. TSC, Partizan i Čukarički se bore za drugu poziciju i bolji raspored u doigravanju, možda će ključni duel biti onaj na Banovom Brdu narednog vikenda kada Brđani dočekuju crno-bele. Čini se da je Voždovac obezbedio poziciju broj sedam, a osmi tim u gornjem delu tražiće se između Radničkog 1923 i Kolubare koji imaju po 33 boda. Čini se da tim iz Lazarevca ima bolji raspored i lakše rivale, jer Kragujevčani u 30. kolu gostuju Crvenoj zvezdi.

Od 10. Napretka do poslednje Mladosti GAT razlika je devet bodova. Osih sedam ekipa do kraja lige boriće se za opstanak, videćemo da li će Nenad Lalatović (Mladost GAT), Milorad Kosanović (Mladost Luičani) i Milan Milanović (Spartak), koji su nedavno preuzeli ekipe, svojim iskustvom pomoći da njihovi klubovi ostanu članovi elite. 

Mozzart bet Superliga, 27. kolo

Petak

Kolubara - Napredak 17.00 (TV Arena Premium 1)

Mladost L. - Novi Pazar 19.00 (TV Arena Premium 1)

Subota

Radnički 1923 - Spartak ŽK 14.00 (TV Arena Premium 3)

Voždovac - Javor Matis 16.00 (TV Arena sport 10)

Crvena zvezda - Mladost GAT 18.00 (TV Arena Premium 1)

Vojvodina - Partizan 20.00 (TV Arena Premium 1)

Nedelja

Radnik - TSC 16.00 (TV Arena sport 10)

Radnički N. - Čukarički 18.00 (TV Arena sport 7)