Superliga Srbije

Vladan Milojević ljut posle derbija: Ne dozvoljavam da se pravi negativna slika o Zvezdi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2024 20:33
Vlada Milojević bio je ljut posle derbija MN Press
Vlada Milojević bio je ljut posle derbija

Crvena zvezda je promašila kako retko kada u derbijima, više od 10 prilika, fudbaleri Partizana to nisu kaznili na kraju, pa je konačnih 2:2 manje prijao šampionu nego gostima koji su zadržali bod prednosti i posle 24. kola Mozzart Bet Superlige.

Trener crveno-belih, Vladan Milojević mogao je da bude nezadovoljan rezultatom, neefikasnosti igrača, ne i igrom koja je donela i dominaciju i brojne prilike.

"Bila je jedna lepa utakmica, dobar derbi, pune tribine. Atmosfera divna, mislim da smo pružili dobru partiju, bio je jedan dobar derbi. Što se tiče nas, nisam zadovoljan rezultatom. Imali smo dobru igru, imali smo rivala koji je imao cilj da se brani, što je sasvim legitimno. Imali smo kontrolu igre, mnogo šansi, a statistika koju nisam imao u karijeri. Da imate toliko šansi, a da iz svega toga date dva gola. Golman Jovanović je igrač utakmice, branio je i ono što se brani i što se ne brani", rekao je Milojević.

A, zatim je govorio o dominiranju, statistici.

"Imali smo 72 odsto posed lopte, mi smo imali 29 šuta, oni četiri, u okvir gola 12, a oni tri. Ponosan sam na fenomenalnu atmosferu. Naši navijači su bili sjajni, priredili su lep doček gde je sve grmelo i sevalo. Bravo za moj klub, napravljena je prava atmosfera, derbi je dosta bio osporavan. Igrači su dali sve od sebe da se dobije jedna dobra utakmica. Bili smo bliži pobedi".

Zatim je sam pokrenuo priču o negativnoj kampanji, koja se po njemu, vodi protiv Crvene zvezde.

"Druga priča, o njoj sada govorim i neću više. Od kada sam stigao u klub pravi se negativna atmosfera prema nama. Ali, je već viđen isti scenario, da je 'titula nameštena', da je 'jedan klub potlačen', da država 'jedan klub pomaže', da 'se vređa predsednik'. Ja to neću to da dozvolim. Gde god igramo neko je nama nešto poklonio, a to je degutantno. Dosta je bilo, mi idemo da se borimo, trenutno smo drugi, Partizan je prvi. Ima da se igra, 40 bodova je u igri. Srpski fudbal nije toliko loš koliko se predstavlja. Samo se gledaju negativne stvari, hajde da gledamo pozitivne. Fudbal je ovo, bio je dobar derbi, lep, ima budućnosti. Bavim se ovim poslom i treba da štitim fudbal kao fudbal. Ovo je naš fudbal, pet klubova u Evropi, to ima malo koja zemlja. Sve to nije palo sa neba. Stalno se nešto omalovažava. Neću više pričati o tome. Priča da je 'stalno neko potlačen' a drugi 'miljenik' je bušna priča, Da nađemo nešto drugo".

Na koga ste ljuti?

"Od početka stalno je povik i osporavanje Zvezde. I stvara se slika u javnosti. Kao trener mogu samo da kažem šta mislim. Nije ljutnja, medijski spin, hibridni rat, kampanja, mi šta god da uradimo ne valja. Rekao sam šta sam imao, da pričamo o lepim stvarima".

Dragović je povredio rame.

"Imamo dobru stabilnost Dragović-Spajić. Oni su najbolji štoperski tandem. Povrede nas prate, verovatno s razlogom. Imao je Drago problem sa listom, a sada sa ramenom. Nije mogao da nastavi. Kad menjate u zadnjoj liniji onda se nešto pomera. Zadovoljan sa sa Mimovićem, imao je vatreno krštenje, Zvezda može da računa na njega."

Nije lako pripremati ekipu u "kampanji".

"Meni je ovo 'deža vi'. Da vam sada to nisam rekao opet bi neko pričao o 'sili koja Bogu ne moli', 'ptičicama koje cvrkuću'. Ne plašim se kad pogrešim, stvarno je sve postalo degutantno. I ova kampanja se širi, a biću još žešći na rečima drugi put."

Promašene prilike su koštale pobede.

"Zadovoljan sam kao trener kad stvaramo šanse jer ih kreiramo. Danas nismo postizali golove. Partizan se branio, osvojio je bod. Napravili smo dve greške, ali to je sastavni deo igre. Hteli smo da igramo visoko, presing, igračima se to sviđa. Možemo to da radimo, imamo prostora da napredujemo."

Milojević je proslavio 54. rođendan, izostala je pobeda kao poklon.

"Dovoljno je i ovo od igrača. Dobio sa čestitke od svih. Želeli su da pobedimo, ali i ovako je dovoljno."

Na pitanje da li je ovo najbolji derbi koji je vodio, Milojević nije dao jasan odgovor:

"A, Miloje bunker? Ja prevodim između redova. Pokazao sam da možemo i da napadamo, da se ne branimo. Šalu na stranu, taktiku pravite na osnovu igrača koje imate. Pripremili smo utakmicu na dobar način, raduje me što smo probali da dominiramo, da napadamo. Primali smo golove u nezgodnim momentima, drago mi je što naši igrači nisu odustajali. Partizan ima dobre igrače, brze. Završilo se ovako i idemo dalje".

Partizan je bliži pol poziciji.

"Tabela je takva kakva jeste, a imamo još 13 utakmica do kraja. Ima još da se igra. Ima dosta dobrih ekipa, Srbija daje pet ekipa u Evropi. Nigde neće biti lako. Ne gledamo tabelu, već samo narednog protivnika", zaključio je Milojević.