Superliga Srbije

"Večiti" u sredu zvanično započinju pripreme za prolećni deo sezone: Partizan proziva u 10, Zvezda sat kasnije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 15:19
Mateus Saldanja i Aleksandar Dragović iz minulog večitog derbija MN Press
Mateus Saldanja i Aleksandar Dragović iz minulog večitog derbija

Testiranja su završena, fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u sredu ujutru počinju i zvanično pripreme za prolećni deo sezone gde će voditi ljutu bitku na oba fronta - i za titulu u Mozzart bet Superligi i u Kupu Srbije.

Crno-beli su jesen završili kao lideri pobedom u "večitom derbiju" i "pale motore" prvi- u 10 časova. Tada će se već tradicionalno igračima i medijima obratiti rukovodstvo kluba, a sat vremena kasnije će trener Igor Duljaj i odraditi prvi trening na zimskim pripremama. Za sada se zna da će se crno-beli po preporuci pripremati na Kipru, sutra ćemo saznati i imena rivala i detaljniji plan.

Prvotimci Zvezde su tokom 8. i 9. januara u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku obavili medicinske preglede i testiranja za nastavak sezone, te je sve spremno za zvanično okupljanje koje će biti organizovano od 11 časova na stadionu "Rajko Mitić". Trener Vladan Milojević neće tokom priprema na raspolaganju imati petoricu igrača koji će igrati na Kupu Azije i Kupu Afrike (Buakri, Điga, Kraso, Kangva, Hvang).

Crveno-beli će trenirati na Marakani do 14. januara, a zatim će sledećeg dana krenuti put Kipra gde će na Pafosu boraviti do 2. februara, kada je zakazan povratak u Beograd. 

 

 

Plan je da šampion za vreme boravka na Kipru odigra pet pripremnih utakmica, a u ovom trenutku su poznata četiri protivnika. Generalna proba je zakazana za 1. februar, dok će ime rivala biti naknadno objavljeno. Za sada su zakazani dueli sa: Hlorakom (17. 01), Zalaegersegom (20.01), Spartakom iz Subotice (24. 01) i Mladošću iz Lučana (28.01).