Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: De Medina sanja titulu i kaže da su u Belgiji svi čuli za Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 17:00
Defanzivac Partizana Natan de Medina FK Partizan
Defanzivac Partizana Natan de Medina

Dok se na Kipru zajedno sa ostalim fudbalerima Partizana sprema za prolećni deo sezone, defanzivac crno-belih Natan de Medina uzeo je malo oduška od napornih treninga i seo da porazgovara sa ekipom TV Arena sport koja se nalazi na licu mesta.

Belgijski fudbaler, koji je u septembru stigao u Partizan iz nemačkog Ajntrahta iz Braunšvajga, nije se mnogo naigrao u Humskoj zbog problema sa povredom, a za početak intervjua otkrio je da se nada nešto većoj mintaži u nastavku sezone.

"Daću sve od sebe da izborim mesto u timu. To mi je jedan od ciljeva za sezonu, pa se nadam da ću dobiti priliku. Ovo je dobra liga. Naravno, razlikuje se od Nemačke, ali imate dobre igrače... Nekoliko njih poznajem iz Belgije. Svaka ekipa zna da igra fudbal i hoće da se nadmeće. Definitivno je bolje nego što sam očekivao", rekao je za početak 26-godišnji momak koji je počeo karijeru u Anderheltu.

MN Press

Fudbaler Partizana Natan de Medina

 

Pre dolaska u Beograd De Medina nosio je dres Ajntrahta, ali je zbog povrede mesec dana ranije okončao sezonu. Zbog toga nije bio u planovima Igora Duljaja, a kako sada kaže, u potpunosti je spreman da se vrati na teren.

"Vukao sam probleme sa povredom od aprila do septembra. Zato sam i mesec dana pre kraja završio sezonu u Nemačkoj, a onda mi je trebalo vremena da se uhodam. Takav sam tip igrača. Međutim, sada sam prošao period od tri meseca adaptacije i spreman sam da igram. Nadam se da će me povrede zaobići u nastavku sezone, istakao je Medina i dodao:

"Definitivno nije isto kao u Nemačkoj. Stil igre se razlikuje, najveći mi je bio problem da se naviknem na terene. Partizan ima odličan trening kamp, tako je svuda u Nemačkoj, ali stadioni nisu isti u Srbiji. Bilo mi je teško da se adaptiram u početku, više sa mentalnog aspekta. Međutim, sada sam se već navikao i spreman sam da pomognem ekipi da osvoji titulu."

Kao Belgijanac koji je rođen u Valoniji, francuski je prvi jezik De Medini, ali kao pravi poliglota, govori još tri - nemački, holandski i engleski. Za sada ne namerava da uči srpski, ali ne isključuje tu mogućnost ako ostane još u Beogradu.

"Talentovan sam za jezike. Znam ih četiri i lako ih učim. Srpski slabo znam, nije da ne želim da ga naučim, ali za sada ne znam koliko ću se zadržati ovde. Znam da se vaš jezik priča svuda u regionu, pa ko zna, možda mi zatreba u budućnosti, pa ga i naučim. U Nemačkoj sam imao potpisan ugovor na tri sezone, pa sam zbog toga naučio jezik."

FK Partizan

Natan de Medina

 

 

Tokom karijere De Medina imao je priliku da igra sa nekoliko fudbalera iz Srbije, a jedan bivši fudbaler tima iz Humske ga je i podržao u odluci da dođe u Beograd.

"Trenirao sam sa Aleksandrom Mitrovićem u Anderlehtu. On je napravio sjajnu karijeru, kao i brojni fudbaleri iz te generacije koji su igrali u Anderlehtu. Zatim sa Ivanom Obradovićem, Nikolom Gulanom i Filipom Đuričićem. Igrao sam i sa Nemanjom Antonovim, koji me je i savetovao da dođem u Humsku. rekao mi je da je to sjajan klub koji može da mi bude odskočna daska u karijeri."

Defanzivac crno-belih je otkrio da je još tokom odsrastanja u Briselu čuo za Partizan jer su crno-beli u Belgiji veoma popularni.

"U Anderlethu kada spominješ srpske klubove, ljudi odmah pomisle na Partizan. Ili je to moguće slučaj sa mojom generacijom. Ne priča se mnogo o Crvenoj zvezdi... Tako je u Belgiji i Nemačkoj i prvo ime kluba koje čuješ iz Srbije je Partizan, a za Zvezdu sam čuo tek kad sam došao ove", zaključio je Medina.