Vesti iz fudbala

Partizan lagano položio test protiv drugoligaške Aja Nape: Drugo poluvreme dovoljno za novu kiparsku pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 15:19
detalj sa prijateljske utakmice Partizan - Aja Napa MN Press
detalj sa prijateljske utakmice Partizan - Aja Napa

Fudbaleri Partizana pobedili su u još jednoj prijateljskoj utakmici na Kipru, pošto su posle Mladosti iz Lučana savladali i Aja Napu - 4:0 (0:0), iako su ujutro, pre meča u Larnaki, odradili redovan trening. 

Od početka je bila vidljiva razlika u klasi između dva sastava, pa je "parni valjak" bez problema nametnuo svoj stil i ritam, konstantno pritiskajući domaćina u nameri da to što pre materijalizuje nekim golom. 

Sve oči su bila uprte u Kastilja, ali novajlija iz Šahtjora nije naročito oduševio na svom netakmičarskom debiju, dok je starosedelac Baždar bio najagilniji u pokušajima da zatrese mrežu. Međutim, nijedan od devet šuteva, od čega su tri išla u okvir gola, nije završio tamo gde je trebalo.

Čak ni udarac Baždara iz penala u 41. minutu. Šutirao je napadač Partizana u donji desni ugao, ali ga je golman pročitao i zaustavio mu udarac, čime je ostala neiskorišćena najstroža kazna, dosuđena zbog faula nad Trifunovićem. 

 

 

Taj odnos snaga preslikan je na drugi deo meča, u kom su na teren izašli Krunić - Stojković, Medina, Marković, Antić - Stjepanović, Natho - Zahid, Severina, Kalulu - Saldanja, pošto su u svlačionici ostali Stevanović - Filipović, Roganović, Saničanin, Šehović - Šćekić, Kastiljo, Trifunović, Jevremović - Nikolić, Baždar.

Očekivana masovna rokada, u fazi rada kada se sklapaju kadrovski i taktički mozaik za prolećni deo sezone, urodila je plodom, pa su se pogodi ređali kao na traci. Zaslugom stranaca u crno-belim dresovima.

Partizan je konačno probio Aja Napu odmah po povratku sa pauze. Poigravanje golmana iskoristio je Saldanja i uposlio Bibras Natha, koji je iz peterca rutinski pogodio mrežu (49).

 

 

Drugi pogodak bio je delo Alda Kalulua (63). Još jedna lepa akcija crno-belih, kombinovali su Stojković, Zahid i Natho, koji je u srcu šesnaesterca proigrao Kalulua za rutinsku egzekuciju.

 

 

Pogodio je i Ksander Severina (83). Utrčao je brzonogi krilni igrač iza leđa odbrane Aja Nape, dobio fantastičnu dugu loptu De Medine sa centra igrališta i bez problema pogodio.

 

Na kraju se i Mateus Saldanja upisao u strelce (89). Nova akcija sa malog fudbala, šetnja kroz šesnaesterac i zatim asistencija Bibarsa Natha. Za pune oči trenera Igora Duljaja do sledeće provere, ali i materijala za analizu.