Superliga Srbije

Moramo da odigramo perfektnu utakmicu u oba smera: Slavoljub Đorđević zna šta je Radničkom potrebno za Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 17:02
Slavoljub Đorđević, trener Radničkog iz Niša, na stadionu MN Press
Slavoljub Đorđević, trener Radničkog iz Niša, na stadionu

Samo nekoliko dana posle teškog poraza od branioca duple krune - Crvene zvezde u osmini finala nacionalnog Kupa, fudbaleri Radničkog iz Niša sutra na svom "Čairu" imaće sutra posla i sa drugim našim najtrofejnijim klubom i liderom teku3e Mozzart bet Superlige Srbije - Partizanom (10. decembar, 16.00, TV Arena 1 Premium). 

Ako bi se poredili učinci dva tima od početka sezone onda bi domaćem timu bilo bolje da ne izlazi na teren, jer je pretposlednji na tabeli i izgubio je čak devet od 16 odigranih utakmica, a trenutno je u seriji od tri poraza. Ne bi, ipak, bilo prvi put da david iznenadi Golijata, pogotovo što je forma crno-belih u laganom padu.  

"Još jedna teška utakmica u nizu je pred nama, protiv lidera i tima koji je od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu dobio 13. Moj kolega i veliki prijatelj Igor Duljaj ove sezone radi fenomenalan posao. Način na koji su dobili većinu utakmica je za svaki respekt. To pokazuje karakter njihove ekipe. Još jednom, sve pohvale", trener niškog tima Slavoljub Đorđević prvo je ishvalio sastav iz Humske, a onda ga detaljnije analizirao.

"Po meni, oni bolje i igraju u gostima, gde, zbog poznate situacije, imaju veću podršku svojih navijača. Uz dužno poštovanje Grafičara, ipak su oni prvoligaši i za Partizan bi ta kup utakmica mogla da bude jači trening pred gostovanje u Nišu. Ono što vidim, niko im nema kartone, sem Severine i Markovića svi su spremni i sigurno dolaze ovde sa velikim samopouzdanjem. Ako mi ponovimo igru kao protiv TSC-a, sigurno je da možemo do pozitivnog rezultata. To nam je neki parametar kako treba da igramo, ja tražim od igrača da to ponove. Ne može ništa preko noći, ja sam samo tri nedelje ovde, jako je teško podizati ekipu uz ovakav raspored. Za rivale imamo ekipe koje svaku grešku kažnjavaju, mi smo, eto, od TSC-a iz najminimalnije greške primili gol".

Prema njegovom dubokom uverenju, Radnički ima bolje igrače nego što to rezultati pokazuju. 

"Posle TSC-a se podiglo samopouzdanje igračima, jer smo neke stvari promenili nakon poraza od Čukaričkog. Momci su pohvatali defanzivne i ofanzivne zahteve. Fali nam samo jedan dobar rezultat. Utakmicu u Kupu ne bih analizirao, okolnosti su bile takve da smo morali da igramo sa kombinovanim timom, jer nam je akcenat na prvenstvu. Mislim da su se igrači odmorili i spremili, ali moramo da odigramo perfektnu utakmicu u oba smera da bismo protiv ekipe kao što je Partizan napravili pozitivan rezultat", iskren je Đorđević.