Superliga Srbije

Loš teren na "Čairu" zabrinuo Duljaja: Biće lakše Radničkom nego nama

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.12.2023 17:18
Trener Partizana Igor Duljaj MN Press
Trener Partizana Igor Duljaj

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je danas da očekuje tešku utakmicu u lošim uslovima u Nišu protiv Radničkog i da će obema ekipama teren biti najveći problem. Fudbaleri Partizana sutra od 16 časova (Arena 1 Premium) protiv Radničkog igraju utakmicu 18. kola Super lige Srbije.

"Za nas je svaka utakmica najteža i najvažnija. Dugi niz godina znamo da je tamo teren veoma loš, ali nema druge nego da se odigra po tako lošem terenu. Verujem da će i mom prijatelju i kolegi Slavoljubu Đorđeviću biti neprijatno kao i meni da izađemo po lošem terenu. To će biti najveći problem i za njih i za nas", istakao je Duljaj na konferenciji za medije.

Nastavio je Duljaj da priča o terenima. "Video sam da nema niko da zaštiti kolege koji su rekli da u decembru ne može da se igra fudbal. Oni nisu mislili da na minus 12 ne može da se igra, nego da tereni nisu adekvatni. Ako je teren dobar, ima grejače, hibrid, nema problema, a ako nemate uslove, kako ćemo mi i Radnički da pokažemo kvalitetan fudbal. Uvek je lakše timu koji se brani da igra na takvom terenu nego ekipi koja želi da ide na pobedu i igra od noge do noge. Ovo nije opravdanje ili alibi, želim da zaštitim kolege koji su rekli ono što svi misle, da nemamo adekvatne terene, ako hoćemo da igramo fudbal, moramo da ih imamo", rekao je Duljaj.

 

 

Radnički je u sredu izgubio od Crvene zvezde sa 0:5 u Kupu, a Duljaj je rekao da nije gledao tu utakmicu, pošto je niška ekipa igrala u izmenjenom sastavu.

"Odlično poznajem Đorđevića, on je moj veliki prijatelj, igrali smo zajedno u Ukrajini. Energičan je, borbenog duha, verujem da će energiju prebaciti na svoje igrače. Mi smo spremni na sve što nas očekuje, rekao sam igračima, ko nema kopačke sa šest da ne dolazi na trening. Nemam dilemu oko sastava, ali uvek se nešto dogodi, pa ćemo videti posle današnjeg treninga ko će putovati za Niš. Severina neće igrati zbog povrede", naveo je trener Partizana.

Duljaj veruje u pozitivan rezultat. "Momci su pokazali karakter, da vole svoju ekipu, da poštuju kolege, ne štede sebe. Ima mnogo primera kada su iz kreveta došli na utakmicu, Jovanović, Stojković, Ilić, Nikolić je igrao bolestan. Verujem da će dati sve od sebe i očekujem pozitivan rezultat", rekao je Duljaj.

Trener Partizana očekuje veliku podršku navijača sa tribina stadiona "Čair".

"Ono što može da nas raduje je da, uprkos tome što se igra u ponedeljak u 16 časova, na jugu Srbije ima mnogo navijača Partizana i pozivam ih da dođu". Mnogi fudbaleri Partizana uživo gledaju utakmice košarkaškog kluba, a Duljaj je rekao da je to prirodno jer je celo JSD jedna porodica.

"Igrači žele da osete tu atmosferu i energiju, da vide kako se košarkaši bore za svaku loptu, za svoj klub, za saigrače. Aleksa Avramović je čak slomio nogu od prevelike želje. Naši igrači traže tu podršku da se prenese i na stadion, a ona će biti, pre ili kasnije", zaključio je Duljaj.

 

Standings provided by Sofascore