Superliga Srbije

Partizan na nizbrdici: Niški Radnički naneo drugi poraz crno-belima za kratko vreme i ostavio Crvenu zvezdu na vrhu tabele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 17:56
Saldanja, fudbaler Partizana, u duelu sa čuvarima iz Radničkog (N) MN Press
Saldanja, fudbaler Partizana, u duelu sa čuvarima iz Radničkog (N)

Fudbaleri Partizana ostali su na drugom mestu Mozzart Bet Superlige Srbije, sa istim brojem bodova kao vodeća Crvena zvezda, jer su za razliku od večitog rivala ispali iz koloseka u 18. kolu. Mogli su crno-beli da uvećaju vođstvo iz drugog poluvremena, imali su prilike i za remi, ali su na kraju doživeli drugi poraz za kratko vreme, pošto ih je Radnički savladao u svom Nišu - 2:1 (0:0), kao nedavno TSC u Humskoj.

S tim što tim Bačke Topole pripada vrhu domaćeg fudbala, a Nišlije "koketiraju" sa selidbom u niži rang takmičenja, pa će na crno-beloj strani Topčiderskog brda imati puno materijala za analizu narednih dana, pogotovo što ih iza ćoška čeka večiti derbi, odnosno najdirektniji mogući sudar sa braniocem titule.

Na "meniju" trenera Igora Duljaja biće problemi u oba pravca igre, jer je njegovim izabranicima u defanzivi nedostajalo više kompaktnosti i koncentracije, a u ofanzivi više dobrih ideja, bolja saradnja, pametniji izbori, preciznost...

Slaba su uteha i alibi crno-belima to što je domaći golman Rosić briljirao među stativama, a blatnjav i džombast teren ih od starta sprečavao da forsiraju svoj pas fudbal, jer su i hrabre Nišlije imale iste uslove. I još više prilika za gol, pa je na kraju moglo da se desi da deklasiraju favorita. Da ovaj nije imao raspoloženog Jovanovića na gol liniji.

Što se tiče sadržaja utakmice, gro uzbuđenja viđeno je u drugom poluvremenu, kada su pala sva tri pogotka. Bilo je šansi i pre pauze, ali nijedna nije promenila rezultat, s tim da su Nišlije bile cilju. Pre svih Bakić, Belaković, Petrov.

Pa, opet, malo je nedostajalo da ih Natho kazni za promašaje, s tim što je drugi od pomenutih imao "sreću" da sudija svira ofsajd u situaciji koja je prethodila njegovom promašaju.

A, onda "rodeo" u nastavku. Prilike su letele kao na traci, oba čuvara mreže imala su pune ruke posla i odlično su ga obavljale, ali su ipak doživeli da ih nateraju na kapitulaciju.

Partizan je poveo, a strelac je naravno prvi golgeter ekipe Mateus Saldanja. Kristijan Belić je asistirao visokom loptom, pravo pred noge Brazilca, a ovaj je veštim niskim udarcem pogodio donji levi deo Rosićeve mreže (53. minut). Za nauk Jamkamu, koji je neposredno pre toga bio u kontri, ali ju je završio tako što je loptu iz povoljne pozicije prebacio preko prečke.

Sava Petrov vratio je meč na početak, tako što je sa bele tačke savladao Jovanovića, pošto je prethodno sudija Ivković pokazao na belu tačku, zbog faula Saničanina. Dugo su protestvovali igrači, struka i navijači crno-belih, ali je glavni arbitar ostao neumoljiv u svojoj proceni (66). 

Mihajlo Ilić je bio poslednji strelac na meču pred vrlo dobro popunjenim tribinama "Čaira", ali ne za Partizan već za Radnički, jer je autogolom doneo pobedu Nišlijama. Hteo je da izbaci loptu, ali ju je samo poslao iza leđa klupskog kolege Jovanovića. 

Za još jedno proklizavanje "parnog valjka" u Nišu, jer je ovo sedmi put na poslednjih devet gostovanja Partizana da crno-beli nisu odneli sve sa "talona". Ovog puta čak ni pola "plena". 

Mozzart Bet Superliga, 18. kolo

subota

Radnički 1923 - TSC 0:0

Crvena zvezda - Mladost 3:1 (1:1)
/Katai 7pen, Mijatović 68, Hvang 89 - Sremčević 10/

Železničar - Spartak 2:1 (2:1)
/Romanić 10, Hajdin 30 - Tošeski 12/

nedelja

Radnik - Voždovac 1:1 (0:1)
/Đurđević 81ag - Flemings 14/

Javor - Čukarički 1:2 (0:1)
/Bosić 55 - Ivanović 8, Stanković 88/

IMT - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Luković 46/

ponedeljak

Radnički Niš - Partizan 2:1 (0:0)
/Petrov 66p, Ilić 73ag - Saldanja 53/

Vojvodina - Napredak 18.30 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore