Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Partizan na "Čairu" traži povratak na tron

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 10:28
Slavlje fudbalera Partizana FK Partizan
Slavlje fudbalera Partizana

Partizan je od subote, kada je Crvena zvezda pobedila Mladost, bar na 48 sati skliznuo na drugo mesto u Mozzart bet Superligi, ali danas na "Čairu" u Nišu (16.00, TV Arena 1 Premium) želi trijumf protiv Radničkog za povratak na čelnu poziciju posle 18. kola.

Nišlije su u seriji od pet mečeva bez trijumfa, ni promena trenera, dolazak Slavoljuba Đorđevića nije doneo očlekivani pomak, pa im meč protiv crno-belih dolazi u nevreme, jer ukoliko se doživi novi neuspeh izvesno je da će zima proteći sa mnogo zebnje na "Čairu".

"Još jedna teška utakmica u nizu je pred nama, protiv lidera i tima koji je od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu dobio 13. Moj kolega i veliki prijatelj Igor Duljaj ove sezone radi fenomenalan posao. Način na koji su dobili većinu utakmica je za svaki respekt. To pokazuje karakter njihove ekipe. Moji momci su pohvatali defanzivne i ofanzivne zahteve. Fali nam samo jedan dobar rezultat. Utakmicu u Kupu Srbije ne bih analizirao, okolnosti su bile takve da smo morali da igramo sa kombinovanim timom, jer nam je akcenat na prvenstvu. Mislim da su se igrači odmorili i spremili, ali moramo da odigramo perfektnu utakmicu u oba smera da bismo protiv ekipe kao što je Partizan napravili pozitivan rezultat", istakao je Đorđević.

Teren na stadionu u Nišu će više odgovarati domaćinu, odnosno timu koji se brani, smatra trener Partizana Igor Duljaj.

"Uvek je lakše timu koji se brani da igra na teškom terenu nego ekipi koja želi da ide na pobedu i igra od noge do noge. Ovo nije opravdanje ili alibi, želim da zaštitim kolege koji su rekli ono što svi misle - da nemamo adekvatne terene. Ako hoćemo da igramo fudbal moramo da ih imamo. Odlično poznajem Đorđevića, on je moj veliki prijatelj, igrali smo zajedno u Ukrajini. Energičan je, borbenog duha, verujem da će energiju prebaciti na svoje igrače. Mi smo spremni na sve što nas očekuje, rekao sam igračima, ko nema kopačke sa šest da ne dolazi na trening. Ono što može da nas raduje je da, uprkos tome što se igra u ponedeljak u 16 časova, na jugu Srbije ima mnogo navijača Partizana i pozivam ih da dođu. Radnički ima mnogo kvalitetnih igrača, Petrov, Škrbić, Vojinović. Imaju i odličnog golmana Rosića, nadam se da će naši igrači biti raspoloženi, da Rosić ne bude igrač utakmice", u najavi meča je istakao Igor Duljaj.

Prošle sezone Radnički i Partizan su u Nišu odigrali veoma zanimljiv i kvalitetan meč (3:3), a poslednji trijumf domaćin je protiv crno-belih ostvario u oktobru 2020. godine (1:0).

 

 

Vojvodina od 18.30 (TV Arena 3 Premium) dočekuje Napredak i trijumfom želi povratak na šestu poziciju i nastavak borbe za Evropu. "Šef" odbrane Đorđe Crnomarković će preskočiti meč zbog kartona, ali se oporavio Mateus Indio.

"Ekipa Napretka je doživela velike promene, moj bivši saigrač i prijatelj Vlada Gaćinović je napravio velike promene i vidi se napredak. Želimo da pokažemo i mi naš napredak i da odigramo na pravi način i da pokažemo naš nivo. Očekujem od ekipe da pokaže zrelost i kvalitet i da tako dođemo do rezultata koji priželjkujemo i koji nam je potreban za skok na tabeli", istakao je trener Novosađana Ranko Popović. 

"Lale" su poslednji put na "Karađorđu" ostale bez pobede protiv Kruševljana u oktobru 2018. godine kada je Napredak slavio 1:0.

Mozzart Bet Superliga, 18. kolo

subota

Radnički 1923 - TSC 0:0

Crvena zvezda - Mladost 3:1 (1:1)
/Katai 7pen, Mijatović 68, Hvang 89 - Sremčević 10/

Železničar - Spartak 2:1 (2:1)
/Romanić 10, Hajdin 30 - Tošeski 12/

nedelja

Radnik - Voždovac 1:1 (0:1)
/Đurđević 81ag - Flemings 14/

Javor - Čukarički 1:2 (0:1)
/Bosić 55 - Ivanović 8, Stanković 88/

IMT - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Luković 46/

ponedeljak

Radnički Niš - Partizan 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Vojvodina - Napredak 18.30 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore