Superliga Srbije

Slavoljub Đorđević preuzeo "Real sa Nišave": Radnički mora da se bori za Evropu a ne da strepi za opstanak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 16:28
Slavoljub Đorđević preuzeo "Real sa Nišave": Radnički mora da se bori za Evropu a ne da strepi za opstanak FK Radnički Niš

Nikola Trajković je napustio Radnički iz Niša, a tim je danas i oficijalno preuzeo Slavoljub Đorđević. Kao bivši igrač Radničkog poznaje klub, mentalitet i sa mnogo ambicija i vere preuzeo je posao.

"Ja sam ovde igrao, imam mnogo prijatelja i smatram da je Radnički među četiri kluba u Srbiji. Davno je bio jedan od najgledanijih u ligi. Situacija je takva kakva je, raspored takođe, ne treba da kukamo. Ono što ja mogu da obećam u ime mog stručnog štaba je da ćemo dati sve od sebe da stabilizujemo Radnički. Treba mnogo rada, nadam se da će publika vratiti da podrži ove momke i da svi zajedno uspemo u tome", rekao je Đorđević u uvodu.

Ekipu relativno dobro poznaje jer je spremao mečeve protiv njih vodeći Radnik i Vojvodinu. Primetio je dve stvari na kojima mora prvo da poradi.

"Treba da se poradi na disciplini. Ako ima nekih unutrašnjih problema, da nađemo način da ih rešimo. Ali, ne znam ništa dublje od ovoga. Jedno je kada gledate utakmice, drugo je kada ste unutra. Pokušaćemo da podignemo disciplinu, da smanjimo indivudualne greške. Mogao bih da kažem još neke stvari u vezi igre, ali njih ostavljam za svlačionicu. Verujem da ova ekipa ima kvalitet. Prošle godine većina ovih igrača igrala je Evropu, a onda umalo ispala iz lige. To je meni nezamislivo."

Đorđeviću smeta i veliki broj izgubljenih bodova na "Čairu".

"Ja sam uvek, kao trener protivničkih timova, potencirao da je u Nišu teško da se igra. Moramo da vratimo taj kult, kogod bude dolazio ovde da zna da, ako hoće da uzme bod, a kamo li tri, mora mnogo krvi i znoja da prolije. To ću da pokušam da unesem u ovu ekipu. To je ono što joj fali, da Niš bude vruće gostovanje. Ove sezone je bio težak raspored na početku i utakmice u tom ciklusu su izgbljene nekad i nesrećno. Posle su mnogi mečevi odigrani dobro, ali neke stvari se nisu poklopile. Takav je fudbal."

Osnovni cilj je stabilizacije ekipe i rezultata.

"Takmičenje je nikad ujednačenije, više se ne gubi titula zbog jednog poraza i to je dobra stvar. Svako svakoga može da pobedi. Plej-of je na nekoliko bodova, a opet smo u opasnoj zoni na tabeli. Da li ćemo stići do plej-ofa, ja ne mogu da obećam, mada mislim da kvalitet imamo, ali osnovno je da ovaj klub ne sme da strepi za opstanak. To ne bi bio poraz za mene, ja o tome ne mogu ni da razmišljam."

Raspored mu ne ide na ruku, jer posle pauze Nišlije čekaju okršaji sa Čukaričkim, TSC-om, Crvenom zvezdom (Kup), Partizanom, Vojvodinom...

"U fudbalu nema idealnog. Ako izguramo ovaj period, dolazi malo lakši. Kada je najteže, tada se vidi od čega smo napravljeni. Nije fudbal svetlo, da upališ i ugasiš. Dobro je da imamo ovu pauzu da probamo u hodu da rešimo neke stvari. Moja odgovornost je pred javnošću. Igrači meni odgovaraju, ja upravi. Ja sam po prirodi borac. Daćemo sve od sebe. Nekada treba sreće, a ona se zaslužuje. U ovom momentu, ne razmišljamo daleko, samo o prvoj utakmici, o Čukaričkom."

Radnički mora da nauči da se takmiči.

"Bitni su bodovi. Šta to znači igramo hrabro, a izgubimo. Kao da idemo u rat da poginemo. Treba da se stabilizujemo i sakupljamo bodove. Imamo igrače, ali nemamo tim. Moramo da napravimo tim. Tim pravi rezultat, ne pojedinac ili trener. Treneri gube, igrači dobijaju utakmicu. Niko nije iznad uspeha. Ne volim teške reči. Reći ću kada je loše, ali nikada javno kritikovati igrače. Ti navijači ne zvižde zato što ih mrze, nego nečim nisu zadovoljni i mi tu treba da zasučemo rukave", istakao je Đorđević koji će razgovarati sa Sašom Marjanovićem koji neko vreme nije bio u protokolu za mečeve.