Superliga Srbije

Trajković pred "lale": Prvih pola sata protiv Partizana je model igre koji želim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 15:51
Trajković pred "lale": Prvih pola sata protiv Partizana je model igre koji želim MN Press

Radnički stiže u Novi Sad sa željom da zatvori pozitivnim rezultatom pakleni početak sezone u kojoj su sa jačim rivalima nanizali sva tri poraza: Čukarički (0:2), TSC (0:3), Partizan (1:2). Vojvodina ima samo bod, promenila je trenera (Ranko Popović umesto Bataka) i na "Karađorđu" je sutra (19.00, TV Arena sport 4) pod imperativom pobede.

Trener Nišlija Nikola Trajković veruje da je bez obzira na poraz, dobro izdanje u Humskoj, vođstvo do 11 minuta pre kraja pomak unapred.

"Prvih 25-30 minuta utakmice protiv Partizana je model kako bi Radnički trebalo da odigra i protiv Vojvodine. Ako uđemo bez respekta, u visokom presingu, sa željom, voljom i uverenjem da možemo da dobijemo, ja mislim da će se to na kraju i desiti. Očekuje nas motivisan protivnik, svaka smena trenera donese neku reakciju, a opet pitanje je i koliko su stigli da savladaju principe koje je doneo novi šef stručnog štaba. Mi ne treba da se obaziremo na to, već da izađemo na teren sa velikom željom i da pokušamo da donesemo tri boda u Niš", istakao je Popović.

Nije lako bilo igračima da prihvate način na koji su bili poraženi u Humskoj, potvrdio je i Trajković. Žao je i njemu bilo što su golovi pali iz grešaka.

"Od prvog dana im govorim neka nam protivnici daju gol iz njihovog kvaliteta, neka ga daju iz dobre akcije, samo da im ništa ne poklanjamo. A mi smo Partizanu, nažalost, ipak dali poklone. Oni jesu svakako zaslužili da postignu gol, ali nisu ga postigli iz igre, poklonili smo im penal, pa slobodan udarac. Falilo nam je par minuta da još izdržimo i možda bismo čak i pobedili. Evo nam prilike da mnogo dobijemo, da sve preokrenemo u našu korist i sa takvom mišlju putujemo u Novi Sad. Verujem da ako momci budu pozitivni i primene pomenuti recept iz prvih tridesetak minuta meča sa Partizanom, da možemo da kući donesemo sva tri boda."

Psihološki pritisak imaju obe ekipe.

"I dalje mislim da je psihološka prednost na našoj strani. Oni su pod imperativom da pokažu da su zasluženo igrali Evropu, da su ekipa iz vrha našeg šampionata, na kraju krajeva, da opravdaju ozbiljna finansijska ulaganja. Da pokažu reakciju na promenu trenera. Sve to oni moraju, tako da smo mi mnogo rasterećeniji i to je naša prednost", zaključio je mladi stručnjak