Superliga Srbije

Trajković započeo drugi mandat u Radničkom: Da opstanemo u Superligi bez stresa i baraža

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 14:46
Nikola Trajković vratio se na klupu Radničkog iz Niša MN Press
Nikola Trajković vratio se na klupu Radničkog iz Niša

Nikola Trajković je od danas na novom zadatku u Radničkom iz Niša. Posle dva meseca, a na predlog novog sportskog direktora kluba Bratislava Ristića, upravni odbor niškog superligaša doneo je odluku da vrati trenera koji je započeo sezonu, a otišao sam usled neadekvatnih rezultata.

Danas je označio i prvi radni dan u pripremama za prolećni deo sezone i jedini cilj tima je opstanak u Mozzart bet Superligi. Nikoga ne zadovoljava pretposlednje mesto sa 17 bodova, mada konkurencija nije odmakla mnogo, Mladost iz Lučana na osmom mestu koje donosi plej-of "beži" osam bodova.

"Prioritet svih prioriteta je da ostanemo u Mozzart Bet Superligi, a moj lični cilj je da to probamo da uradimo bez onih stresnih baraž utakmica. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pripremati protivnika po protivnika, pa ćemo videti gde ćemo na kraju stići. Bio sam upućen u sve što se u međuvremenu dešavalo u Radničkom, pratio sam, ne mislim da smo u ovom periodu dok nisam bio tu nešto puno izgubili. I trener Slavoljub Đorđević radio je kvalitetan posao, poznajem ga lično, znam da je disciplinovan, profesionalan. Gledao sam utakmice, imao je iste probleme sa kojima sam se i ja suočavao. Sigurno da je ekipa pod njim napredovala u nekim drugim segmentima, pokušaćemo i to da iskoristimo", istakao je na početku svog obraćanja medijima Nikola Trajković.

Pripreme u Turskoj

Za razliku od većine domaćih superligaša, Radnički nije menjao prvobitni plan priprema i neće na Kipar, već u Tursku, kao tradicionalnu bazu.

"Prvi deo priprema, taj fizički deo, obavićemo u Nišu. Od 17. do 31. januara bićemo u Antaliji. Imamo već dogovorena tri protivnika, tražimo još jednog za 30. januar. Prethodno ćemo, 20. januara igrati protiv Olimpijske reprezentacije Uzbekistana,  četiri dana kasnije protiv Karvine i 24. januara protiv Slovackog", potvrdio je Trajković.

Poziv za povratak u Radnički je prihvatio jer se i sam osećao odgovornim za jesenje rezultate.

"Klub se nalazi u situaciji koja nije baš zavidna, mislim da sam delom i ja za to odgovoran. Kada sam razgovarao sa ljudima iz kluba i saznao za sve promene koje će se desiti u sportskom sektoru, ako klub već veruje u mene i u to što sam radio, ne bi bilo fer da sada samo gledam sa strane. Uz adekvatan rad i pojačanja, možemo da dignemo Radnički na poziciju da se ne ispadne ove godine, a sledeće još na neki viši stepenik. Poznajem kompletan igrački kadar, situaciju u klubu i sigurno je da je i to opredelilo rukovodstvo Radničkog za mene. Opet kažem, imam neku moralnu odgovornost kao neko ko je započeo sezonu, da je završim na najbolji mogući način", istakao je novi-stari šef struke.

U toku poslednjih mesec dana umnogome se promenio i igrački kadar. Aleksandar Pejović, Miljan Škrbić, Lazar Jovanović, Lazar Pavlović, Nikola Vlajković su otišli, a tom spisku treba dodati i Sašu Marjanovića na koga klub više ne računa. Stigli su Kolins Faj i Samir Smajlagić, blizu dogovora je klub i sa Andrijom Lukovićem.

"Biće promena u igračkom kadru. Polusezona je, ali ponašamo se kao da počinje sezona. Situacija jeste teška, ali sam uveren da ćemo podići klub na svim nivoima, pre svega u igračkom kadru. Kostur ekipe je ostao, doveli smo do sada dva nova igrača biće tri do četiri pojačanja, u dogovoru sa trenerom radimo na tome. Možda već danas još jedan, do polaska na pripreme još jedan do dva. Prelazni rok traje do 16. februara, a do tada ćemo se potruditi da dovedemo još dva kvalitetna igrača", istakao je sportski direktor Bratislav Ristić.