Superliga Srbije

Igor Duljaj ima jasan cilj: Borićemo se za drugo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 22:37
Igor Duljaj ima jasan cilj: Borićemo se za drugo mesto MN Press

Trener Partizana Igor Duljaj sumirao je utiske posle 169. "večitog derbija". Crvena zvezda slavila je 1:0 (1:0) golom Aleksa Viga u 24. kolu Mozzartbet Superlige i tako nastavila seriju uspešnih rezultata na domaćoj sceni.

Crno-beli su primili gol u ranoj fazi utakmice. U nastavku su podgli intenzitet, pa se drugo poluvreme uglavnom igralo na polovini Zvezde, međutim nisu imali raspoloženih strelaca.

Posle utakmice Igor Duljaj istakao je da njegovom timu sada predstoji borba za drugo mesto, koje vodi za Ligu šampiona kroz kvalifikacije.

"Zvezda je lider na tabeli, imaju ogromnu prednost i mi se borimo za drugo mesto, za poziiciju koja nas vodi u Evropu. Juče sam imao poziv od prvog čoveka Šahtjora koji me je pitao šta sam naučio od njega. Rekao sam mu: 'Kada se izgubi, pravi se analiza, kada se pobedi, još veća', a omda me je upitao šta je sledeće. 'Pritisak', odgovorio sam. 'Tako je Igore, moraš da naučiš da živiš pod pritiskom', rekao mi je", izjavio je trener crno-belih na konferenciji za medije.

Zadovoljan je izdanjem svog tima u drugih 45 minuta.

"Dva različita poluvremena. Nismo mogli da dođemo do pasa. Dominirali smo u drugom. Pojavila se slika tada, pojavio se ton. Naterali smo Zvezdu da igraju sa pet pozadi. Čak i kada smo dobili crveni karton naterali smo ih da se brane. Mogu da skinem kapu mojim igračima, što se drugog poluvremena tiče".

Upitan je da li je svesno propustio inicijativu Zvezdi na početku susreta?

"Nije bio plan da se prepusti inicijativa Crvenoj zvezdi. Dominirali su. Na poluvremenu sam im rekao da nema straha od fudbala, da rade ono što vole. Da moraju da uživaju... Imali smo šest udaraca  u okvir gola protivnika, nijedna nije ušla. Možda će sledeći put".

Nije hteo da komentariše suđenje, konkretno, situaciju kada je Aleksandar Dragović povlačio Rikarda Gomeša.

"Rekao sam da suđenje neću komentarisati. Postoje organi koji će se time baviti."

Kristijan Belić je ranije završio utakmicu, posle sudara sa Aleksandrom Pešićem. Duljaj još uvek ne zna stepen njegove povrede.

"Ne mogu da odgovorim na to, to najbolje zna doktor", zaključio je strateg Partizana.