Superliga Srbije

Igor Matić pružio podršku svom igraču: Serafimovićeva karijera će krenuti uzlaznom putanjom kada se vrati na teren

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.10.2023 15:40
Igor Matić pružio podršku svom igraču: Serafimovićeva karijera će krenuti uzlaznom putanjom kada se vrati na teren MN Press

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić pružio je danas podršku mladom igraču beogradskog kluba Vojinu Serafimoviću, koji se povredio na jučerašnjem meču 13. kola Superlige Srbije sa ekipom Vojvodine.

Serafimović i igrač Vojvodine Norman Kempbel su se sudarili glavama u finišu prvog poluvremena, a mladi fudbaler Čukaričkog je prevezen u Urgentni centar. 

"Posle meča protiv Vojvodine, najvažnije je da je mali Serafimović dobro. Posle scene koja se dogodila, sve vreme nam je u glavama bilo to što se dogodilo krajem prvog poluvremena. Puna podrška za tog divnog momka, koji je biser srpskog fudbala i omladinski reprezentativac, pred njim je sjajna karijera. Najvažnije je u ovom trenutku da on bude dobro, a kad se vrati na teren siguran sam da će još jače i bolje raditi i da će njegova karijera ići samo uzlaznom putanjom", rekao je Matić, prenosi zvanični sajt Čukaričkog.

Utakmica između Čukaričkog i Vojvodine na kraju je završena bez pobednika, 2:2.

"Bila je dobra utakmica, ali ne i toliko kvalitetna. Viđeno je možda više kontakta i duela, agresivan je bio meč. Imali smo zaista mnogo pehova, posebno zbog činjenice da smo tek dva dana pre ovog meča završili utakmicu u Firenci. Definitivno nas mečevi u Evropi psihički i fizički mnogo troše i kad je tako onda nas hendikepi dotuku. Vranješ se povredio na zagrevanju, pa je Aleksa Janković izašao iz igre zbog povrede zadnje lože, potom i Serafimović posle strašnog sudara sa Kempbelom. Načinili smo tri prinudne izmene, jednu pre početka utakmice, potom dve u prvom poluvremenu", dodao je trener Čukaričkog.

Matić je istakao da je zadovoljan zbog činjenice da se Čukarički nije predavao posle ranog vođstva Vojvodine od 2:0.

"Nastavili smo da se trudimo, da napadamo, na kraju smo pored sve potrošnje u Evropi, nagrađeni za karakter koji smo pokazali. Nerešen ishod je realan. Nikad nisam zadovoljan bodom, ali s obzirom na to protiv koga smo igrali i šta se sve dešavalo tokom utakmice, pa i pre samog meča, uz vođstvo Novosađana od 2:0, ipak moram da bude zadovoljan", dodao je Matić.

Čukarički je na meč protiv Vojvodine ušao sa petoricom "bonus" igrača.

"Imamo mnogo mladu ekipu, u poslednjoj liniji igrao je Serafimović, momak koji je 2005. godište, uz njega Subotić, 2003. godište, i godinu dana stariji Rogan. Bili smo bez Vranješa, Stevanovića, dvojice mnogo bitnih igrača. Kad ne iskoristiš šanse, kazna stiže, to je normalno, posebno protiv kvalitetetnog rivala kao što je Vojvodina. Verujem da će u budućnosti biti sve bolje i bolje", zaključio Matić.