Superliga Srbije

Igor Duljaj za TV Arena sport: Nije bitno ko vodi trku već ko prvi prođe kroz cilj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.10.2023 20:46
Igor Duljaj za TV Arena sport: Nije bitno ko vodi trku već ko prvi prođe kroz cilj MN Press

Partizan je uhvatio jednu dorbu formu, pravi ritam, ali se čini da je do 11. vezanog trijumfa protiv Voždovca (3:0) došao na "kefalo". "Zmajevi" su ih poprilično ukočili u prvom delu sa dvostrukim blokom, ali kad su igrači crno-belih počeli da igaju brže, sa boljim kretnjama probili su odbranu i sa dva brza pogotka rešili meč.

Trener Igor Duljaj je prvo pohvalio rivala.

"Kolega je bio veoma hrabar, igrali su iz zadnje linije, imali su svoje principe i oni su nam bili do sada najteži protivnik. U prvom delu nismo uspevali da ih probijemo, u nastavku smo korigovali neke stvari, postigli gol, pa drugi i posle toga je bilo sve rešeno. Zahvalnost mojim igračima na prikazanom i Voždovcu, najmlađoj ekipi kao i njihovom treneru. Zahvalnost i publici, sve ih je više, to nas veoma raduje", istakao je Dulja za TV Arena sport.

Crno-beli nisu primili gol 508 minuta u Superligi.

"Dobro je kad ne primite gol, ali ne razmišljam o minutaži, statistici. Na kraju se gleda rezultat. Ne gledam nizove i ostalo jer se sve svodi na to ko je prvi prošao kroz cilj, a ne ko je poveo trku".

Za crno-bele sledi Jedinstvo iz Uba, Duljaj je istakao da je sada akcenat na tom susretu.

"Sledi ubedljivo najteži meč za nas. U prošlosti, i kada sam ja igrao umesli smo da  gubimo kup mečeve. Jedinstvo Ub je za nas sadašnjost i prioritet", zaključio je trener crno-belih.

Šef struke Voždovca Marko Savić nije mogao da bue zadovoljan određenim greškama u nastavku.

"Da bismo dobili više na ovakvom gostovanju, pojedinci moraju da preuzmu više odgovornosti. Ne u situacijama kada je besmisleno, već kada je to potrebno. Žao mi je što svaku školu plaćamo, učimo četiri godine na nekim stvarima koje se uče za godinu dana. Nadam se da će Voždovac brže učiti", istakao je Savić.

Odgovornost je stvar karaktera a ne neiskustva.

"Imam sina koji je odgovoran sa šest i po godina i kćer koja to nije. Odgovornost ne zavisi od godina već do svesti. Princip u igri se neće menja, ali moramo da radimo stvari bolje nego u drugom poluveremenu u Humskoj", zaključio je komentar Savić za TV Arena sport.