Superliga Srbije

Batak pred debi na klupi "lala": Vojvodina mora svake godine da igra u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2023 15:33
Batak pred debi na klupi "lala": Vojvodina mora svake godine da igra u Evropi FK Vojvodina

Vojvodina je danas i zvanično predstavila novi stručni štab na čelu sa trenerom Radoslavom Batakom. Njegovi pomoćnici su Milan Stepanov, Dušan Bajić i kondicioni trener Aleksandar Jovančević, dok je Nikola Kovačević bio i u prethodnom stručnom štabu. Batak je istakao veliko zadovoljstvo zbog povratka u "svoj klub i svoj grad" i zahvalio predsedniku Dragoljubu Zbiljiću i upravnom odboru "na smelosti da ga dovede".

"Što se tiče rezultata i zadataka, svima nam je jasno gde se nalazimo i da ovo nije bilo ni u jednom planu na početku sezone. Šesto mesto ne zadovoljava Vojvodinu. Ovo je tim koji po svojoj tradiciji, uslovima, po igračkom kadru, gradu, navijačima zaslužuje i mora svake godine da igra u Evropi. Naravno da nam neće biti lako iz ove perspektive, ali ne bismo bili tu da ne verujemo u čitav ovaj projekat i mi smo tu da igrače koji imaju kvalitet i znanje vratimo na pravi kolosek", izjavio je Batak, prenosi zvanični sajt Vojvodine.

Batak će imati priliku da debituje već sutra kada će Vojvodina gostovati Radničkom iz Niša, u utakmici 24. kola Superlige Srbije.

"Sa igračima sam razgovarao šta treba da popravimo u najkraćem roku. Mislim da je povratna informacija bila pozitivna, danas ćemo trenirati pred utakmicu i mislim da su oni svesni trenutka u kom se nalazimo. Imali smo kratak, ali direktan sastanak. Rekao sam im stvari koje su znali, ali ja ću im ponavljati svakog dana. Deo su velikog kluba, imaju i više nego dobre plate za naše uslove, imaju ozbiljnu organizaciju unutar kluba i da to moraju da vrate".

On je istakao da je poručio igračima da su u životu kao i u fudbalu važne dve stvari - davanje i odricanje.

"Ne možemo samo da uzimamo. Znamo zašto smo tu i šta nam je cilj. Posle ove utakmice već možemo da se vratimo na poziciju koja nas vodi u Evropu i želimo samo da napredujemo još više na tabeli i da ne razmišljamo o poziciji ispod pete koja ne vodi u Evropu", naglasio je Batak.

Utakmica Radnički - Vojvodina na programu je sutra od 16 sati na stadionu Čair u Nišu.