Superliga Srbije

Zbog nervoze promašujemo šanse, moramo biti mirniji: Treneru Vojvodine laknulo posle preokreta protiv Javora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2023 22:52
Zbog nervoze promašujemo šanse, moramo biti mirniji: Treneru Vojvodine laknulo posle preokreta protiv Javora Fudbalski klub Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine ostvarili su ludu pobedu u MozzartBet Superligi Srbije, tako što su golovima u dubokoj nadoknadi vremena dali dva gola, preokrenuli rezultat i ostavili Javor bez bodova u Novom Sadu.

Kada je Asmir Kajević iskoristio penal za trijumf tribine su "eksplodirale", radovao se i trener Ranko Popović, da bi na konferenciji za medije mirno i racionalno komentarisao viđeno. 

"Ako bih i ja počeo da pričam o nekim kritikama, onda bi otišlo sve drugim tokom, jer mislim da su oni zaslužili barem tri žuta kartona u prvom poluvremenu. Svako gleda sa svoje strane, a moraću da pogledam još jednom utakmicu da bih video sve detalje. Javor ima mnogo dobre igrače, posebno za kontranapade, dobro su postavili utakmicu i s razlogom sam i strepeo. Imali su šansu na 0:0 gde je Carević odlično odbranio. U drugom poluvrememu smo morali da gledamo kako da preokrenemo utakmicu. Mi moramo da gledamo da izvedemo da igrače u najboljem stanju, a koliko su neki spremni niko ne zna niti ih interesuje. Generalno, moramo da budemo mirniji i zbog te nervoze toliko i promašujemo šanse. Razumem momke da imaju veliku želju i da osete pritisak. Neko mi je rekao da smo na tri utakmice šutnili 30 puta van okvira gola, a to je zbog toga što neke stvari radimo ishitreno. Za mesec dana niko nije napravio igru, niti će napraviti. Na kraju, čestitam momcima na borbi i na pobedi, jer nam je ovakva bila potrebna", konstatovao je iskusni strtučnjak. 

Povratnik u domaći fudbal imao je šta da kaže i na povremenu tenziju tokom duela na "Karađorđu". 

"Voleo bih da svi imaju odnos kao Vojvodina i Javor. Bilo je tu svega, bilo je provokacija, ali neki igrači ne mogu da se kontrolišu. Kada se to dešava, ja imam odgovornost, ako su u pitanju moji igrači. Ja sam probao da sugeršim sudiji, jer sam video u kom smeru ide utakmica. Ne dozvoljavam igračima da se foliraju, da leže kada ne treba da leže i da jauču". 

 Njegova ruka se osetila prilikom izbora izmena, jer je povlačenjem tih poteza "izrežirao" veleobrt. 

"Sigurno je doprinelo jer su igrači koji su ušli doneli preokret. Želeli smo da imamo iskusnije igrače, da pritistnu malo više, ali isto tako moramo da vodimo računa koliko oni mogu da igraju, jer ih dugo nije bilo. Kada imate igrače ravnopravne koji imaju 90 minuta, onda je to u redu, ali mi kroz sve ovo moramo da i fizički spremamo i vraćamo neke igrače. Dobro je da su oni koji su ušli imali i snage i volje da na pomognu" .

Za njegov trenerski pojam sve bi bilo jednostavnije kada bi ekipa manje grešila i ne bi morala da juri minus. 

"Po ko zna koji put mi primamo prvi gol, pa se onda vraćamo. Mi smo danas zaista želeli da se potrudimo da ne primimo gol, ali pravimo i dalje greške koje nas skupo koštaju. Ima tu malo psihologije, malo i individualnih stvari, ali moramo na tome da radimo kolektivno. Videli ste i Zvezdinog golmana, odbrani 30 šuteva pa primi onako gol, to je fudbal i to se dešava. Moramo da gledamo da budemo malo mirniji, a treba da razmišljamo malo o udarcu ka golu, kada treba da se da lopta iza leđa. Igrači treba da nauče i da budu kritikovani, moraju da se navikavaju na to, da uče, samo tako možemo da budemo bolji", zaključio je Popović.