Superliga Srbije

Mladost ostavila praznih šaka Novi Pazar, gostima nisu pomogli ni Ljajić i Suma: Vojvodina u finišu do preokreta protiv Javora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2023 20:59
Mladost ostavila praznih šaka Novi Pazar, gostima nisu pomogli ni Ljajić i Suma: Vojvodina u finišu do preokreta protiv Javora MN Press

Mladost dosta oscilira u dosadašnjem toku MozzartBet Superlige Srbije, ali je večeras "došao red" na novu pobedu, zbog čega je Novi Pazar bez ičega napustio Lučane - 2:0 (2:0).

Sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu, kada su pala oba gola i viđen jedan crveni karton. Za mrežu gostiju oba puta je bio koban isti čovek - Nigerijac Patrik Eze Frajdej, prvo iz penala u 14. minutu, sviranog posle faula nad Silueom, a onda na asistenciju pomenutog saigrača iz Obale Slonovače.

Između te dve situacije desilo se i isključenje Adešine (23), zbog dva prekršaja, a to je umnogome zakomplikovalo situaciju Novog Pazara, u kom je "kapitalac" Adem Ljajić ponovo pokazao klasu u drugom delu susreta, a skupo plaćeni Sejduba Suma upisao prve minute. 

Gosti su tražili dva jedanaesterca zbog igranja rukom defanzivaca Mladosti u 61. i 66. minutu, a posle šuteva Nikole Bogdanovskog i Mitra Ergelaša. Najstrožu kaznu su dobili između toga, u 62. minutu, kada je Milošević srušio Ebenezera Anana, ali je posle VAR intervencije prekršaj pomeren na 16,5 metara od Stamenkovićevog gola.

U Novom Sadu je utakmica imala drugačiji tok i ishod, jer je Javor dugo držao jednu ruku preko celog "plena", a onda izvisio čak i za remi sa Vojvodinom - 2:1 (0:1). Ivanjičani su rešili prvo poluvreme u svoju korist, taj pogodak Ibrahima Tanka u 30. minutu slutio je i pobedu na strani, da bi "lale" vaskrsle u nadoknadi vremena. Radomir Milosavljević je "poentirao" u četvrtom minutu nadoknade, a Asmir Kajević sa bele tačke dotukao Javor (90+9). Pošto je Milosavljević prethodno izborio najidealniju šansu za Novosađane. 

MozzartBet Superliga Srbije, 8. kolo

četvrtak

IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Luković 20/

petak

Radnik - Radnički Niš 0:0
Spartak - Voždovac 1:0 (0:0)
/Mudirnski 90p/
Železničar - Partizan 1:2 (1:1)
/Đorević 32p - Saldanja 25, Zahid 82/

subota

Mladost - Novi Pazar 2:0 (2:0)
/Frajdej 14, 39/

Vojvodina - Javor 2:1 (0:1)
/Tanko 30 - Milosavljević 90+4, Kajević 90+9. pen/

odloženo

Crvena zvezda - TSC
Napredak - Čukarički

 

 

 

Standings provided by Sofascore