Serija A

Lazar Samardžić "zlatna koka" Udinezea, Napoli ne nudi dovoljno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2023 22:00
Lazar Samardžić "zlatna koka" Udinezea, Napoli ne nudi dovoljno Tanjug/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Lazar Samardžić (21) je ove sezone u dresu Udinezea potvrdio kvalitet u Seriji A, debitovao je i sa A selekciju Srbije i logično postao veoma vredan na tržištu fudbalera. Šampion Napoli je već napravio prvi korak jer želi iz Udinezea da dovede slovenačkog štopera Jaku Biola (24) i Lazara Samaradžića.

Italijanski "Il Gazetino" tvrdi da su vlasnici Udinezea, familija Poco, odbili prvu ponudu jer Napolitanci nisu ponudili dovoljno novca, ali i ne planiraju da prodaju ovu dvojicu igrača najmanje još godinu dana. Samardžića su kupili 2021. godine od Lajpciga za samo tri miliona evra, dok su u Bijola uložili tri puta više pre godinu dana kada su ga doveli iz CSKA.

Samardžić je ove sezone na 37 mečeva postigao pet golova uz četiri asistencije, umnogome od njega zavisi i igra crno-belih sa "Friulija". Smisao za igru, onaj "skriveni pas" koji pravi razliku, odličan šut, efektni golovi, su ga etablirali u jednog od najdarovitijih veznih igrača Serije A. Pitanje je smao koliko će porodica Poco uspeti da odoli ponudama, jer će pritisak bogatiji klubova rasti iz dana u dan. Ipak, ne moraju mnogo da žure jer mu ugovor ističe tek na leto 2026. godine.

 

 

Njegova cena na "Transfermarktu" je 7,5 miliona evra, realna cena na tržištu je mnogo veća, a za Udineze bi mogao da bude i "zlatna koka" ako nastavi sa progresijom u igri kao ove sezone.