Serija A

Lazara Samardžića detalji oko plate dele do potpisa za Napoli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 10:40
Lazar Samardžić korak do transfera u Napoli Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Lazar Samardžić korak do transfera u Napoli

Lazar Samardžić je na korak do potpisa za Napoli, prenose italijanski mediji. Kako tvrdi "Gazeta delo sport", ostaje samo da se definiše plata srpskog reprezentativca pre potpisa ugovora na četiri godine. 

Napolitanci su se dogovorili sa Udinezeom da plate 20 miliona evra na ime obeštećenja, plus još pet miliona kroz bonuse ako se ostvare, ali još nisu dogovorili platu sa igračem. Ponudili su dva miliona evra neto godišnje plus bonuse, Samardžićev otac koji ga zastupa traži milion više. Mediji najavljuju da će se posao zaključiti negde na sredini, jer se Napoliju žuri da što pre dobije kvalitetnog veznog igrača.

Napolitanci se ne mire sa gtrenutnom situacijom u Seriji A, žele da se odmah pojačaju i da trener Valter Macari već 14. januara za duel sa Salernitanom ima na raspolaganju srpskog reprezentativca. Posle odlaska Eljifa Elmaza u RB Lajpcig za 24 miliona evra i dogovora Intera sa Pjotrom Zjelinmskim da ih besplatno pojača na leto, vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis je obećao treneru tri pojačanja.

Već šest meseci priča se od tendenciji Napolija da iz Totenhema dovede Pjer Emila Hejbjerga, a ako se to ne dogodi u januaru pokušaće da to ostvare na leto. S obzirom da Macariju nedostaje još jedan zadnji vezni, rezervna opcija je Bubakari Sumare iz Sevilje. On je na čpozajmici iz Lestera, za španski klub otkup je 15 miliona evra, ali za Napoli bi to iznosilo pet miliona više.

Napoliju se žuri, već u nedelju ih očekuje teško gostovanje Torinu (15.00, TV Arena sport), a trenutno osmo mesto u Seriji A nikoga u klubu ne zadovoljava.