Serija A

Napoli se približava Samardžiću, a Juve i Roma gledaju ka Strahinji Pavloviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 21:12
Strahinja Pavlović u meču sa Interom Tanjug/AP Photo/Petr David Josek
Strahinja Pavlović u meču sa Interom

Srpski reprezentativci Lazar Samardžić i Strahinja Pavlović mogli bi u januaru da pojačaju timove Serije A.

Udineze je na kraju 2023. godine ostvario prvu pobedu na domaćem terenu u Seriji A, a već sa prvim danima nove 2024. godine može ostati bez Lazara Samardžića. Iako je sportski direktor crno-belih istakao da srpski reprezentativac nije na prodaju, Napoli je napravio radikalan strateški potez i dobio zeleno svetlo od igrača i njegovog oca. Prema navodima medija, Lazarov otac je blizu dogovora sa šampionom Italije a to je, pokazalo se i minulog leta, najvažniji korak.

Napoli je prodao Eljifa Elmaza RB Lajpcigu, prodaje Pjotra Zjelinskog i planira da stavi Udinezeu na sto 20 miliona evra. To je suma za koju bi Samardžić vrlo lako stigao na stadion "Dijego Armando Maradona".

 

 

Strahinja Pavlović je napravio dobar razvojni potez kada je pre godinu dana napustio Monako i prešao u RB Salcburg i kako prenose mediji spreman je za novi iskorak.

Naime, "Salcburger Nahtrihtung" tvrdi da Juventus, Roma, Brajton i Fenerbahče motre stamenog štopera i da će pokušati da ga dovedu već u januaru.

Juventus je možda i najozbiljniji kandidat da ga kupi jer mu nedostaje levonogi štoper. Smatra se da bi dolaskom Pavlovića trener Masimilijano Alegri imao više mogućnosti da menja sistem i ponekad se vrati i na liniju sa četvoricom defanzivaca što trenutno teško da je izvodljivo a da se ne ulazi u rizik.

 

 

Žoze Murinjo voli tipove igrača i ljudi kakav je Strahinja, ali je finansijski je Roma najslabiji od pomenutih klubova. Teško da bi mogla da se trka za Pavlovićev potpis.